Σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ οι ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ λόγω δάγκειου πυρετού

Δάγκειος πυρετός Φιλιππίνες
Τι είναι ο Δάγκειος πυρετός

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Φιλιππίνες λόγω του δάγκειου πυρετού που έχει στείλει περισσότερους απο 100.000 ανθρώπους στο νοσοκομείο και έχει προκαλέσει τον θάνατο 456 εξ’αυτών. Οι υγειονομικές αρχές στις Φιλιππίνες κήρυξαν την χώρα σε κατάσταση “εθνικού συναγερμού” μετά από έξαρση κρουσμάτων και θανάτων τον τελευταίο καιρό.

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού στις Φιλιππίνες έχουν  αύξηση 85% σε σχέση με το 2018 και εντοπίζεται σε τέσσερις περιοχές: Mimaropa, Western Visayas, κεντρικό Visayas και βόρειο Mindanao, περιοχές στις οποίες κατοικούν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 20% του πληθυσμού της Ασιατικής χώρας!

Οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της νόσου σε εννέα άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Davao, της επαρχίας των Φιλιππίνων όπου μένει ο Πρόεδρος της χώρας Roderigo Duterte, αλλά επιμένουν ότι ο δάγκειος πυρετός παραμένει “περιορισμένος” σε συγκεκριμένες περιοχές, παρά ότι πρόκειται για μια εθνική επιδημία.

Σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ οι ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ λόγω δάγκειου πυρετού

Τι είναι ο Δάγκειος πυρετός

Ο δάγκειος πυρετός προσβάλλει κάθε χρόνο περίπου 96 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοτώνει πάνω από 20.000, κυρίως παιδιά. Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σε περιοχές όπου κινδυνεύουν να μολυνθούν. Η νόσος είναι πιο εξαπλωμένη στη Νοτιοανατολική Ασία και στα νησιά του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ εμφανίζει ταχεία αύξηση στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική.

Τα κουνούπια μεταδίδουν τον ιό, τον οποίο αποκτούν, όταν πίνουν το αίμα μολυσμένων ανθρώπων. Όταν τα κουνούπια μολυνθούν και τα ίδια, μεταφέρουν πλέον τον ιό σε υγιείς ανθρώπους, τους οποίους τσιμπάνε.

Κατά καιρούς έχουν καταβληθεί προσπάθειες να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της μόλυνσης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα χρειασθούν διάφορες μέθοδοι και μία από αυτές, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, είναι τα κουνούπια να γίνουν ανθεκτικά απέναντι στον ιό.

με πληροφορίες απο cnn.com

Επικό γέλιο. Δεν πίστευαν στα μάτια τους! Πάρκαρε στην παραλία και το αμάξι….πήγε για μπάνιο

Προτάθηκε ο αντι-Φορτούνης. Φοβερό όνομα με πολλά προβλήματα-ΒΙΝΤΕΟ