Πως θα κάνουμε μπάνιο φέτος το καλοκαίρι μετά την καραντίνα

pos tha kanoume banio fetos to kalokeri meta tin karantina

Το μεγάλο ερώτημα που έχει μέσα στο μυαλό του ο κάθε ένας απο εμάς είναι πως θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός που έχουμε όλοι ειδικά τώρα που πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και οι διακοπές. Στην χώρα μας μάλιστα όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι θερμοκρασίες καύσωνα….

ο προβληματισμός των περισσοτέρων είναι πως θα πάμε στις παραλίες και πως θα κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα φέτος το καλοκαίρι.

Στο ερώτημα αυτό απάντησε σε έκτακτη εκπομπή του MEGA  ο λοιμωξιολόγος ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας ΑΠΘ. κ.Παύλος Νικολαΐδης.

«Μες στο νερό είμαστε ασφαλείς. Είτε είναι θάλασσα είτε πισίνα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να μεταδοθεί ο ιός. Προφανώς θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές στις ξαπλώστρες. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Θα ξεχάσουμε τις εικόνες που είχαμε στις οργανωμένες πλαζ. Πρέπει να είναι σε αραιή απόσταση οι ξαπλώστρες. Να υπάρχει καθαριότητα με τα κοινά απορρυπαντικά που έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικά», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

«Να έχουμε δική μας πετσέτα στην ξαπλώστρα και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει σε τακτά διαστήματα υπηρεσία καθαρισμού των επίπλων θαλάσσης. Σε παραλίες που δεν είναι οργανωμένες δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού, και με την άμμο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Ο ήλιος είναι κάθετος, δεν επιτρέπει την επιβίωση του ιού στην άμμο», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο καφέ σε μία πλαζ, ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ότι θα πρέπει να ακολουθούμε «τα ίδια μέτρα υγιεινής και καθαριότητας που θα ακολουθούσε κανείς αν πήγαινε στο οποιοδήποτε μαγαζί. Το αντισηπτικό μας. Καλά είναι να υπάρχει και η μάσκα στην τσάντα, όχι για να την φοράει κανείς στην παραλία, αλλά αν βρεθεί μέχρι να φτάσει στην παραλία, ή σε ένα τραπέζι καφέ που δεν τηρούνται οι αποστάσεις», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

NEWSBLOG

Written by NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.