Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του Βούλγαρου φερόμενου ως εκτελεστής του Γιάννη Μάκρη

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Βούλγαρος, φερόμενος ως εκτελεστής του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βούλα.
Ο φερόμενος εκτελεστής του 47χρονου Ελληνοαυστραλου επιχειρηματία αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας για το οποίο κατηγορείται.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο δικαστήριο καθώς του καταλογίζονται, πέρα από το βασικό αδίκημα, τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της φθοράς ξένης περιουσίας, για τα οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 Απριλίου.

15 ημέρες πριν τη δολοφονία ήρθε στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Βούλγαρος δολοφόνησε τον επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, λαμβάνοντας… βοήθεια από τον αδερφό του, ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό και αναζητείται.

Ο δράστης μαζί με τον αδερφό του μετά την εκτέλεση διέφυγαν στη Βουλγαρία με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τους χαρακτηρίζουν «επαγγελματίες ενοικιαζόμενους εκτελεστές» που δρουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο εκτελεστής επέστρεψε στην Ελλάδα -για άγνωστο έως τώρα λόγο- και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από πληροφορίες που έλαβαν.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου, τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηματία, και παρακολούθησαν τόσο το σπίτι του όσο και τις διαδρομές του, σε μια προσπάθεια να καταστρώσουν το σχέδιο της δολοφονίας του, το οποίο, όπως φαίνεται από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του άτυχου άνδρα, εκτελέστηκε με «επαγγελματικό» τρόπο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ταυτοποιείται στο 100% η παρουσία τους στο χώρο της δολοφονίας, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από αρκετές κάμερες ασφαλείας σε σημεία κοντά στο σπίτι του «Αυστραλού». Παράλληλα, οι δύο Βούλγαροι εκτελεστές δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα.

πηγη