Connect with us

Published

on

Τους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα άτομα με αναπηρία ανέπτυξε σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της καθημερινότητας των αναπήρων, διασφάλιση του μέλλοντος των αναπήρων, αλλαγή του τρόπου πιστοποίηση και αντιμετώπισης της βλάβης, υλοποίηση του συνθήματος τίποτε για εμάς χωρίς εμάς.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η δημιουργία υφυπουργείου για τους αναπήρους και η συμμετοχή των αναπήρων στη λήψη των αποφάσεων. «Η νέα αναπηρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούμε ότι θα σχεδιαστεί από τους ίδιους τους ανάπηρους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως, ανέφερε:

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ανάπηροι αποκαλύπτει τον βαθμό της δημοκρατικής και κοινωνικής μας ενσυναίσθησης… Οι ανάπηροι και οι άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καταπίεση και διακρίσεις. Στη χώρα μας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Φαίνεται ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και πολύπλοκος… Στόχος μας είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο».

Αναφέρθηκε στην παρούσα συγκυρία λέγοντας ότι «ζούμε σε μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη τους τελευταίους δέκα μήνες. Τα μέτρα στην καραντίνα ελήφθησαν στη βάση της κανονικότητας χωρίς να λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία… Η πανδημία επιβαρύνει το ίδιο υψηλό κόστος διαβίωσης των αναπήρων». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ζητήσαμε στη Βουλή την ενίσχυση του εισοδήματος των αναπήρων» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το ενδιαφέρον του για τους αναπήρους περιορίζεται στα λόγια και δεν γίνεται πράξη.

«Η κυβέρνηση περιορίζεται σε μία επικοινωνιακή αντιμετώπιση αφήνοντας εκτός τα θέματα ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Εμείς δεν βλέπουμε τον χώρο σαν δεξαμενή αλίευσης ψήφων, έχουμε και μία ριζική αντίθεση με την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τα άτομα με αναπηρία. Στοχεύουμε στην άρση εμποδίων και διακρίσεων, στην άρση των ανισοτήτων σε βάρος των αναπήρων. Εμείς αναγνωρίζουμε το υψηλότερο κόστος διαβίωσης των αναπήρων… Στον αντίποδα βρίσκεται η αντίληψη της κυβέρνησης και του σχεδίου Πισσαρίδη. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς έχουν την άποψη ότι τα προβλήματα των αναπήρων αντιμετωπίζονται με την αύξηση της απασχολησιμότητάς τους. Αυτή ήταν και η άποψη των δανειστών στο παρελθόν και μάλιστα σε μία χώρα που η ανεργία των αναπήρων είναι στο 90%. Η αύξηση της απασχολησιμότητας των αναπήρων ήταν η απαίτηση των δανειστών και αυτή την απαίτηση επαναφέρει η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση των συντάξεων και των επιδομάτων… Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε και σε μείωση των δαπανών για την αναπηρία».

https://www.cnn.gr

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη μέσα από τη σχολή, εργάστηκα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και πλέον είμαι ένα απο τα μέλη της ομάδας του Newsblog. Γνωρίζω Αγγλικά και Ιταλικά, ενώ λατρεύω επίσης το κινηματογράφο και ειδικά την κωμωδία. Μπορείτε να μου στείλετε emai εδώ: xristina@newsblog.gr

Μαλλιά 2022-2023
ΓΥΝΑΙΚΑ2 ώρες ago

Μαλλιά 2022-2023: Τα χτενίσματα που θα κάνουν θραύση το χειμώνα που έρχεται

Μαρία Κορινθίου
MEDIA3 ώρες ago

Η Μαρία Κορινθίου κάνει σταυροπόδι για να σου δείξει τα ομορφότερα αξεσουάρ για το καλοκαίρι!

Κατερίνα Στικούδη
MEDIA1 ημέρα ago

Κατερίνα Στικούδη: Η φωτογραφία που προκάλεσε κύμα…πανζουρλισμού

Αγγελική Ηλιάδη
MEDIA4 ημέρες ago

Η Αγγελική Ηλιάδη σκορπά “πανικό” στο διαδίκτυο με νέο βίντεο. Πιο μικρό μαγιό δεν είχε να φορέσει;

VIDEO4 ημέρες ago

Σε πανικό οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με τις νέες τιμές του ρεύματος

Fuel Pass
NEWS4 ημέρες ago

Πότε θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμός τους οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
MEDIA5 ημέρες ago

4 φωτογραφίες της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου που αποδεικνύουν ότι είναι έγκυος. Δείτε τις εδώ

Γιώργος Κακοσαίος
SHOWBIZ5 ημέρες ago

Γιώργος Κακοσαίος: Ποια διάσημη του πήρε τα μυαλά; Με ποια είναι ερωτευμένος ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου;

Ιωάννα Παλιοσπύρου
SHOWBIZ5 ημέρες ago

Η νικήτρια της ζωής Ιωάννα Παλιοσπύρου ποζάρει με ολόσωμο μαγιό και δηλώνει: «Η χαρά μου είναι απερίγραπτη»

Fuel Pass 2
NEWS1 εβδομάδα ago

Προσοχή με το Fuel Pass 2! Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε την αίτηση

Trending