Στην Κάλυμνο ρυμουλκείται το πλοίο με τα 14 άτομα πλήρωμα. Έπλεε ακυβέρνητο

plio me 14 atoma pliroma plei akyvernito metaxy kalymnou astypaleas

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου ρυμουλκείται, από ρυμουλκό σκάφος, φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά που χθες τα μεσάνυχτα έμεινε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης μεταξύ Καλύμνου και Αστυπάλαιας.

Το χρονικό της διάσωσης

Ακυβέρνητο πλέει το υπό σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο Ades με 14 άτομα πλήρωμα μεταξύ Καλύμνου – Αστυπάλαιας. Το πλοίο το οποίο αναχώρησε απο την Χάιφα του Ισραήλ, έχει προορισμό την Τούζλα της Τουρκίας, ταξιδεύει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.
Στην περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους ανέμους να είναι θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Για το συμβάν ενημερώθηκε  ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και έχει δοθεί εντολή σε παραπλέον πλοίο να κινηθεί κοντά στο φορτηγό για να συνδράμει σε περίπτωση ανάγκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ρυμουλκό απο την Κάλυμνο έχει ξεκινήσει για να βοηθήσει το πλοίο.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ως άνω Φ/Γ πλοίου και τους Πλοιάρχους των παραπλεόντων.

Διαβάστε ακόμα:

    None Found