Παναγία Των Παρισίων: Δείτε την καταστροφή μέσα απο εικόνες θλίψεις

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame) άντεξε μέσα στους αιώνες απο πολέμους, καταστροφές μέχρι να έρθει η ώρα να καεί την στιγμή που γίνονταν εργασίες συντήρησης του! Η φωτιά που κατέστρεψε το παριζιάνικο ορόσημο χτες Μ.Δευτέρα για τους Καθολικούς, δημιουργεί μια καταστροφική απώλεια για την πόλη και τη Γαλλία αφού τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο.

Αυτά είναι τα πέντε γεγονότα που σημάδεψαν τον ναό της Παναγίας των Παρισίων

– Η πρώτη πέτρα του καθεδρικού ναού της Παναγίας του Παρισιού τοποθετήθηκε το 1163 υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου του VII, καθώς η μεσαιωνική πόλη του Παρισιού μεγάλωνε με πληθυσμό και σημασία, τόσο ως πολιτικό όσο και οικονομικό κέντρο του βασιλείου της Γαλλίας.

– Η κατασκευή συνεχίστηκε για μεγάλο μέρος και του επόμενου αιώνα, με σημαντικές αποκαταστάσεις και προσθήκες να λαμβάνουν χώρα και τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Κύρια χαρακτηριστικά η πέτρα και το βιτρό που  δημιουργούν εικόνες και ιστορίες από τη Βίβλο.

– Στον ναό κύρίαρχα στοιχεία ήταν τα δύο καμπαναριά του 13ου αιώνα. Το λεγόμενο “bourdon” και το  “Emmanuel”.

– Τα 387 σκαλιά μέχρι τους πύργους μεταφέρουν τους επισκέπτες μέσα ​​από τη γκαλερί χιμαιρών, μυθικών πλασμάτων που συνήθως αποτελούνται από περισσότερα από ένα ζώα. Το πιο διάσημο από αυτά, το “Stryge” gargoyle κάθεται στην κορυφή του καθεδρικού ναού βλέποντας το Παρίσι με το κεφάλι να στηρίζεται στα χέρια του.

– Ο Βίκτωρας Ουγκό χρησιμοποίησε τον καθεδρικό ναό ως σκηνικό για το μυθιστόρημά του του 1831, “The Hunchback of Notre-Dame”. Ο Κουασιμόδος, ο κύριος χαρακτήρας, φοβάται τους Παρισιάνους λόγω της παραμόρφωσης του, αλλά βρίσκει δουλειά στον καθεδρικό ναό και εργάζεται ως κουδούνοκρούστης. Ο Κουασιμόδος έχει ενσαρκωθεί απο διάφορους ηθοποιούς του Χόλιγουντ συμπεριλαμβανομένου του Τσαρλς Λάγκντον ενώ υπάρχει επίσης και σε κινούμενη προσαρμογή απο την Disney.

Δείτε την καταστροφή μέσα απο τις εικόνες θλίψεις

πληροφορίες και εικόνες reuters.com

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
MasterChef spoiler: ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΡΡΟΗ-Οι δύο επόμενοι παίκτες που αποχωρούν

MasterChef spoiler: ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΡΡΟΗ-Οι δύο επόμενοι παίκτες που αποχωρούν-Video

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού