Ο πρώην δικηγόρος του Trump, Michael Cohen, προσέλαβε νέους δικηγόρους καθώς προετοιμάζεται για την κλειστή ακρόαση στη Γερουσία στις 8 Φεβρουαρίου

Ο πρώην δικηγόρος του Trump, Michael Cohen, προσέλαβε νέους δικηγόρους καθώς προετοιμάζεται για την κλειστή ακρόαση στη Γερουσία στις 8 Φεβρουαρίου

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Προέδρου Donald Trump, Michael Cohen προσέλαβε δύο νέους δικηγόρους για την υπεράσπιση του καθώς προετοιμάζεται για την μαρτυρία ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας τον επόμενο μήνα σε κλειστή ακρόαση.

Ο νομικός σύμβουλος του Cohen, Lanny Davis, δήλωσε ότι ο Michael Monico και ο Barry Spevack θα εκπροσωπήσουν τον κ. Cohen έτσι ώστε να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα ειδικών συμβούλων του Robert Mueller και τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέα Υόρκη καθώς και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Cohen έχει καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης τριών ετών για εγκλήματα που περιλαμβάνουν αυτά που σχετίζονται με την καταβολή χρημάτων στην ποpνοστάρ Stormy Daniels αλλά και για τα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο σχετικά με ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός κτιρίου Trump Tower στη Μόσχα.

Τα εγκλήματα, περιλαμβάνουν παραβιάσεις χρηματοδότησης καμπάνιας για καταβολές χρημάτων τύπου Hush Cohen όπως και ότι προέβει σε οικονομική διευκόλυνση σε δύο γυναίκες, την ποpνοστάρ Stormy Daniels και μοντέλο Play.boy Karen McDougal.

Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με το Trump. Ο ίδιος ο  πρόεδρος Trump πάντως αρνείται ότι έχει σεξουαλική επαφή με κάποιον από αυτούς.

Ο Cohen επίσης παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με λεπτομέρειες σε ένα αργοπορημένο σχέδιο για την κατασκευή ενός Trump Tower στη Μόσχα.

Ο 52χρονος δικηγόρος σχεδιάζε να καταθέσει εθελοντικά στις 7 Φεβρουαρίου ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης αλλά ανέβαλε την εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη επικαλούμενος απειλές κατά της οικογένειάς του από τον Trump και τον σημερινό δικηγόρο του Trump, Rudy Giuliani.

Ωστόσο, την Πέμπτη, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας τον διέταξε να παρουσιαστεί ενώπιος της επιτροπής στις 12 Φεβρουαρίου.

Φιλικά προσκείμενο πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με την απόφαση του Cohen δήλωσε ότι άλλαξε δικηγόρους ειδικά για να προετοιμαστεί καλύτερα στην εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας και πιθανές εμφανίσεις ενώπιον άλλων επιτροπών που μπορεί να διαταχθούν.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της επιτροπής κυβέρνησης, Adam Schiff, D-Calif., δήλωσε ότι ο Cohen θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής του σε ακρόαση κλειστής πόρτας στις 8 Φεβρουαρίου.

“Αυτές οι επιθέσεις στην οικογένεια του κ. Cohen πρέπει να σταματήσουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής κυβέρνησης Adam Schiff σε δήλωση του ενώ συνέχισε λέγοντας.

“Ο ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει τις προσπάθειες αποθάρρυνσης, εκφοβισμού ή άλλων πιέσεων σε μάρτυρα για να μην καταθέσει στο Κογκρέσο”.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Ανεκδοτο για τρελό γέλιο: Μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει λίφτινγκ

Ανεκδοτο για τρελό γέλιο: Μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει λίφτινγκ

Νίκος Μουτσινάς: Το "Προκαλώ" που δέχτηκε από την Βίκυ Σταυροπούλου-Video

Νίκος Μουτσινάς: Το “Προκαλώ” που δέχτηκε από την Βίκυ Σταυροπούλου-Video