Ο Γ. Γαβρίλης για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΛΠ

«Η κατάκτηση του διαλόγου μεταξύ των φορέων των πόλεων, αποτελεί ισχυρό «όπλο» για την προώθησή των κοινών θέσεων». Αυτό επεσήμανε σε δήλωση του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για το επιχειρησιακό σχέδιο (master plan) του ΟΛΠ.

«Η Αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς των παραλιμάνιων πόλεων, μέσα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και στη συνέχεια με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου του Οργανισμού, διαπίστωσαν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ακουστούν οι απόψεις τους και να προωθηθούν οι προτάσεις τους, ήταν να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο, στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας», σημείωσε ο κ. Γαβρίλης εξηγώντας πως κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ήταν ότι ο ΟΛΠ/ COSCO αναγκάστηκε να ακούσει όλες τις πόλεις και τους φορείς και να μπει σε μια διαδικασία διαβούλευσης, την οποία μεθοδευμένα προσπαθούσε να αποφύγει. Το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα ήταν ότι οι θέσεις των φορέων ακούστηκαν και στη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ και φάνηκε ότι τουλάχιστον ορισμένες απ’ αυτές ήταν γενικευμένα αιτήματα, που δύσκολα θα μπορούσαν να αγνοηθούν», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Για τον κ. Γαβρίλη, το συμπέρασμα είναι ότι «αυτή η κατάκτηση του διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ των φορέων των πόλεων πρέπει να διαφυλαχθεί, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και να ενισχυθεί. Είναι ο μόνος δρόμος για να προωθηθούν κοινές θέσεις και να κατακτηθεί ότι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των πόλεων και χωρίς να διασφαλίζεται η μεταξύ τους ισόρροπη ανάπτυξη».

0/5 (0 Reviews)
Διαβάστε την συνέχεια εδώ