Connect with us

NEWS

Μένουμε σπίτι: Πώς να βελτιώσετε το σπίτι σας σε περίπτωση μελλοντικής καραντίνας

Published

on

menoumespitiposnaveltiosetetospitisasseperiptosimellontikiskarantinasscaled

Η πανδημία του κορωνοϊού και η επακόλουθη καραντίνα έφεραν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Περάσαμε πολύ χρόνο στο σπίτι μας, μάθαμε να εργαζόμαστε και να διασκεδάζουμε χωρίς να βγαίνουμε έξω, να αγοράζουμε μέσω διαδικτύου, να μιλάμε με τους αγαπημένους μας μέσω βιντεοκλήσεων κ.α.
Μπορεί η καραντίνα στην Ελλάδα να έχει τελειώσει, όμως όσο δεν βρίσκεται η θεραπεία κατά του ιού, ίσως εφαρμοστεί ξανά στο μέλλον. Για αυτό καλό θα ήταν να δημιουργήσουμε από τώρα ένα άνετο και ήρεμο περιβάλλον, στο οποίο θα περάσουμε πιο εύκολα τις ημέρες του εγκλεισμού.
Ας δούμε μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για το πώς μπορούμε να το πετύχουμε.

Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του σπιτιού

Ο πολύς χρόνος που περάσαμε στο σπίτι, μας έκανε να προσέξουμε ακόμη και σημεία στα οποία δεν είχαμε δώσει πολλή σημασία στο παρελθόν. Βρήκαμε έτσι λόγους να αγαπήσουμε το σπίτι μας, έστω και αν πριν νιώθαμε άσχημα για τον περιορισμένο χώρο του.

Πλέον μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη και το τελευταίο εκατοστό και να κάνουμε το διαμέρισμά μας να φαίνεται αρκετά ευρύχωρο. Για παράδειγμα, τοποθετώντας τα έπιπλα και τα διακοσμητικά μας σύμφωνα με το Φένγκ Σούι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία όμορφη ατμόσφαιρα και μία ψευδαίσθηση ότι ο χώρος μας είναι μεγαλύτερος από ότι πραγματικά φαίνεται.

Επίσης, μπορούμε να διώξουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια. Για παράδειγμα παλιά σκονισμένα βιβλία που βρίσκονται στα ράφια μας για χρόνια, αφήνοντας έτσι χώρο για κάτι άλλο που θα μας φανεί πιο χρήσιμο ή θα είναι αισθητικά πιο όμορφο.

Τέλος, η ακαταστασία μπορεί να κάνει ένα διαμέρισμα να φαίνεται αρκετά μικρό και αποκρουστικό. Καθαρίζοντάς το και τοποθετώντας τα πράγματα με τάξη, θα μας κάνει να το αγαπήσουμε περισσότερο.

Αγοράστε όμορφα και φθηνά πράγματα από το διαδίκτυο

Τις ημέρες της καραντίνας οι διαδικτυακές αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα τόσο για προϊόντα τεχνολογίας, όσο και για προϊόντα καθημερινής χρήσης και ρουχισμού. Πλέον σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε πώς να παραγγείλουμε και πολλοί από εμάς έχουμε γίνει ειδικοί στο να βρίσκουμε ιστοσελίδες με προσφορές και εκπτώσεις.

Συνήθως αυτές δεν είναι οι μεγάλες πετυχημένες ιστοσελίδες, αλλά μικρότερες ή καινούργιες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αποκτήσουν πελάτες και να αυξήσουν το πελατολόγιο τους. Έτσι μπορούμε να βρούμε προφορές με ένα συν ένα δώρο ή  μεγάλες εκπτώσεις από 50% και πάνω για πολύ όμορφα προϊόντα σπιτιού.

Ένα άλλο είδος προσφορών που υπάρχει είναι τα διαδικτυακά προγράμματα ανταμοιβών. Τέτοιες προσφορές υπάρχουν πολύ συχνά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς επίσης σε καταστήματα λιανικής και διαδικτυακά καζίνο με τη μορφή των μπόνους αφοσίωσης για τους συχνούς τους πελάτες.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε χρώματα;

Όπως είναι γνωστό, τα χρώματα μπορούν αν αλλάξουν την ψυχολογία μας, ιδιαίτερα σε στιγμές πίεσης και άγχους, όπως είναι η καραντίνα. Υπάρχουν χρώματα που μπορούν να μας ηρεμήσουν και χρώματα που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας κάνουν πιο χαρούμενους.

Το βάψιμο του σπιτιού σας είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να αλλάξει η ψυχολογία σας. Σας προτείνουμε κίτρινες ή πορτοκαλί αποχρώσεις για τους τοίχους σας, πράγμα που θα σας κάνει αυτομάτως πιο χαρούμενες. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα χρώματα, αρκεί να σας κάνουν να χαμογελάτε.

Μία τάση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι επίσης το color blocking, το οποίο δεν εφαρμόζεται μόνο στα ρούχα αλλά και στα σπίτια. Συνδυάστε τις έντονες αντιθέσεις στα χρώματα για να δώσετε ζωή σε ένα δωμάτιο. Μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε από τη στιγμή που μπορεί να κάνει την παραμονή σας στο σπίτι πιο ευχάριστη.

Τα χρώματα όμως δεν αλλάζουν μόνο αν βάψετε το σπίτι. Μπορείτε να αλλάξετε κουρτίνες, ριχτάρια, μαξιλάρια κ.α., ανάλογα με τη διάθεσή σας και ανάλογα την εποχή. Συμβουλευτείτε τους διάφορους χρωματικούς οδηγούς και δημιουργήστε έναν πανέμορφο κόσμο που θα φέρει την υπογραφή σας.

Βάλτε το φως στη ζωή σας

Όταν περνάμε πολύ χρόνο εκτός σπιτιού, συνήθως όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας κοιτάμε να κάνουμε κάποιες δουλειές και να ξεκουραστούμε. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούμε είναι αν το σπίτι μας έχει αρκετό φυσικό φως. Επίσης τα έπιπλά μας είναι έτσι τοποθετημένα στον χώρο έτσι ώστε να μας βολεύουν στις καθημερινές μας ασχολίες.

Αν όμως παραμείνουμε στο σπίτι μας για πολύ καιρό, σίγουρα θα αναζητήσουμε το φως, το οποίο θα αποτελεί ένα μέσο σύνδεσης με τον έξω κόσμο. Θα θέλουμε τόσο εμείς όσο και τα έπιπλά μας να βρίσκονται κοντά σε ένα παράθυρο έτσι ώστε να μπορούμε να κοιτάζουμε έξω ή να μας αγγίζει το φως.
Τα πολύ σκοτεινά σπίτια επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία μας, ενώ το φως συμβολίζει την αισιοδοξία. Έτσι, ακόμη και μία λάμπα ή ένας κρυφός φωτισμός μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε πολύ καλύτερα.

Τα λουλούδια και η τέχνη θα σας βοηθήσουν

Ας ελπίσουμε πως οι προβλέψεις των ειδικών για ένα νέο κύμα του κορωνοϊού θα διαψευστούν. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την περίπτωση νέας καραντίνας. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που θα μας λείψει περισσότερο θα είναι οι έξοδοί μας και οι βόλτες μας στη φύση. Μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο φέρνοντας τη φύση μέσα στο σπίτι μας με τη μορφή φυτών και λουλουδιών.

Τα φυτά και το πράσινο χρώμα τους είναι φυσικά αγχολυτικά και ομορφαίνουν τον χώρο μας, δίνοντάς του ζωντάνια. Μη φοβάστε αν δεν είστε εξοικειωμένες με την περιποίησή τους. Υπάρχουν φυτά που μπορείτε να διατηρήσετε εύκολα όπως η αλόη ή το σπαθίφυλλο.

Επίσης, η τέχνη επιδρά το ίδιο θετικά στη διάθεσή μας, ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε κλεισμένοι σε ένα σπίτι για πολλές ημέρες. Ένας όμορφος πίνακας ζωγραφικής, κάποιο γλυπτό ή άλλου είδους δημιουργίες στα ράφια μας έχουν τη δύναμη να κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Εκτός αυτού, το να δώσετε χρήματα σε καλλιτέχνες σε μία περίοδο που το επάγγελμά τους μαστίζεται από την ανεργία, μόνο καλό μπορεί να είναι.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο ζεστό μέρος που θα σας βοηθήσει να περάσετε τις δύσκολες μέρες της καραντίνας με μεγαλύτερη ευκολία.

H Κάκια γεννήθηκε στην Κεφαλονιά όπου και μεγάλωσε μέχρι που πήγε για σπουδές στην Πάτρα στον κλάδο της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ ενώ από την αρχή της σχολής της, ξεκίνησε να ασχολείται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Από το 2017 απόφοιτη πλέον είναι μάχιμη σε διάφορες μεγάλες ιστοσελίδες της Αθήνας. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Μπορείτε να μου στείλετε email εδώ: kakia@newsblog.gr