in ,

Γραπτές εξετάσεις για την Ελληνική ιθαγένεια εκτός αν είσαι..

ελλαδα διαβατηριο ιθαγενεια
ελλαδα διαβατηριο ιθαγενεια

Απίστευτο. Εξαίρεση των πλούσιων αλλοδαπών που επιθυμούν να αποκτήσουν άδειες παραμονής και διαβατήρια χωρίς καμία γνώση της ελληνικής ιστορίας ή γλωσσικών δεξιοτήτων προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ την ίδια ώρα όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να συμμετάσχουν σε γραπτές εξετάσεις και να επιδείξουν τουλάχιστον ημι-ευχέρεια στα ελληνικά.

Μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται απίστευτο αλλά όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Εθνικός Κύρηξ, είναι πραγματικότητα!

Με λίγα λόγια όλοι όσοι είναι Έλληνες γεννημένοι στο εξωτερικό θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο τρόπων για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας. Είτε να δώσουν εξετάσεις γραπτές είτε να πάρουν την χρυσή visa αφού κάνουν επενδύσεις στην χώρα.

Όπως αναφέρει στα θέματα που πρέπει να περάσουν οι εξεταζόμενοι περιλαμβάνουν γνώση της ελληνικής ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της πολιτικής, τη γνώση της Ελληνικής γλώσσας που ορίζεται στο επίπεδο Β1 ως ελάχιστο σαν το Αγγλικό Proficiency, ακόμη και για Έλληνες της Διασποράς που δεν μιλούν ελληνικά αλλά θα πρέπει να μάθουν παρά τους δεσμούς κληρονομιάς.

Οι γραπτές εξετάσεις που περιγράφονται στο προσχέδιο νομοθεσίας που υπέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αντικαταστήσουν τις προφορικές εξετάσεις, οι οποίες θα είναι πλέον δυνατές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ακόμη και αν ο υποψήφιος έχει σωματική ή μαθησιακή αναπηρία όπως η δυσλεξία ή είναι ηλικίας άνω των 67 ετών.

Οι απόφοιτοι ενός ελληνικού γυμνασίου ή πανεπιστημίου θα εξαιρεθούν επίσης από τις γραπτές εξετάσεις, δήλωσε η Καθημερινή, προσθέτοντας ότι τα θέματα θα επιλεγούν από μια λίστα θεμάτων που θα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν.

διαβατηριο

Όσοι αποτύχουν να περάσουν την πρώτη φορά θα έχουν την επιλογή να επαναλάβουν την εξέταση, με επιπλέον χρέωση φυσικά.

Οι εξετάσεις θα διεξάγονται δύο φορές το χρόνο με χρέωση 250 ευρώ (292,93 $) ανά άτομο και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν βαθμολογία 80% ή παραπάνω για να περάσουν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, εκκρεμούν περισσότερες από 30.000 αιτήσεις υπηκοότητας, πολλές από τις οποίες υποβλήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποκτήσετε την ελληνική υπηκοότητα, ακόμα κι αν έχετε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε για να αποδείξετε τους δεσμούς της οικογένειάς σας με την πατρίδα.

Η τελική απόφαση για το εάν χορηγείται η ιθαγένεια θα ληφθεί μετά από συνέντευξη με δύο αξιωματούχους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου για την Ιθαγένεια του υπουργείου και θα υπόκειται επίσης σε πρόσθετο διοικητικό τέλος 550 ευρώ (644,45 $).

Οι πλούσιοι αλλοδαποί μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εξετάσεων αγοράζοντας τις λεγόμενες Χρυσές Θεωρήσεις που τους δίνουν άδειες παραμονής και ταυτόχρονα ένα διαβατήριο της ΕΕ, με τους περισσότερους από τους αυτούς να είναι οι Κινέζοι αιτούντες σε ένα πρόγραμμα που δέχτηκε κριτική παγκοσμίως για τον λανθασμένο έλεγχο αφού υπάρχουν φόβοι ότι θα δωθούν άδειες σε εγκληματίες που κάνουν ξέπλυμα χρήματος σε άλλες χώρες.

Η Ελλάδα μάλιστα, απαιτεί μόνο το ποσό των 250.000 ευρώ (292.920_ $) για την αγορά ακινήτων ή άλλες μεθόδους όπως μετοχές και ομόλογα ως απόδειξη επένδυσης

Μετά την πώληση των Χρυσών Θεωρήσεων που συνοδεύονται από άδεια παραμονής, η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι ήθελε να δελεάσει πλούσιους αλλοδαπούς προσφέροντάς τους υπηκοότητα εάν επενδύσουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ (2,34 εκατομμύρια δολάρια) για μόνιμη διαμονή στην Χώρα.

πηγη