Μωρομάντηλα: 10 tips για να τα χρησιμοποιείτε σωστά

Μωρομάντηλα μιας χρήσης: 10 tips για να τα χρησιμοποιείτε σωστά

Τα μαντηλάκια μιας χρήσης ή αλλιώς μωρομάντηλα, έχουν γίνει must σε κάθε σπίτι και πλέον θα τα βρεις σε γυναικείες τσάντες οι σχολικές τσάντες. Είναι αλήθεια ότι λύνουν πολλά προβλήματα, αλλά μήπως μπορεί να δημιουργήσουν κι άλλα;

Αν έχετε μωρό στο σπίτι θα έχετε ήδη καταλάβει πόσο χρήσιμα είναι τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού ή αλλιώς μωρομάντηλα. Αν πάλι δεν έχετε παιδιά, τότε τρέξτε γρήγορα να αγοράσετε ένα πακέτο μωρομάντηλα γιατί θα σας χρειαστούν σίγουρα.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τα μωρομάντηλα

1. Δοκίμασε το στο δέρμα σου

Πρέπει να δεις ποιο σου ταιριάζει γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το “άκακο” μωρομάντηλο έχει προκαλέσει κοκκινίλες και εκζέματα σε πιο ευαίσθητα δέρματα. Καλύτερα να είσαι σίγουρη..

2. Ένα τη φορά

Δεν είναι για… χόρταση. Γι΄ αυτό και λέγονται “μίας χρήσης”. Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι την οικονομία αλλά δεν αποκλείεται να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένη αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μαντηλάκι σε πολλές επιφάνειες ή χρήσεις. Όπως μπορείς να αντιληφθείς αν σκεφτείς πιο ψύχραιμα, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις διάφορα μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο και να την “πατήσεις”.

3. Ουκ εν το πολλώ το ευ

Φυσικά και είναι χρήσιμα τέτοιου είδους μαντηλάκια και φυσικά θα τα χρησιμοποιείς ευρέως. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν παύουν να είναι φουλ στο χημικό, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνεις. Έχε τα πρόχειρα για “βαριά περιστατικά” ή για εκτός σπιτιού περιπτώσεις όμως έχε πρόχειρες και εναλλακτικές τύπου βρεγμένη πετσέτα με λεμόνι ή ξύδι για παν -πιο ελαφρύ- ενδεχόμενο!

4. Πρόσεξε πώς τα πετάς

Αυτά τα χαρτάκια δεν επιτρέπεται με τίποτα να περάσουν από την αποχέτευση οπότε… τον νου σου. Φρόντισε να τα ξεφορτώνεσαι όπως σε συμβουλεύει ο κατασκευαστής τους στο πακέτο.

5.Χρησιμοποιήστε τα για λεκέδες σε ρούχα

Τρίψτε ελαφρώς τον λεκέ με ένα μαντηλάκι και στη συνέχεια πλύνετε τα ρούχα σας κανονικά. Ο λεκές θα αφαιρεθεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό το trick λειτουργεί τέλεια σε λεκέδες από προϊόντα μακιγιάζ πάνω σε ρούχα.

6.Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας

Αν το πληκτρολόγιό σας έχει λεκέδες, στίγματα και σκόνη, τότε χρησιμοποιήστε ένα υγρό μαντηλάκι για να το καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά. Για πιο βαθύ καθάρισμα του πληκτρολογίου αγοράστε καλύτερα ένα ειδικό σπρέι.

7.Μαζέψτε τις τρίχες των κατοικίδιων

Αν ο καναπές σας είναι γεμάτος με τρίχες από το σκυλάκι σας τότε πάρτε ένα μωρομάντηλο και περάστε όλη την επιφάνεια με αυτό. Οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω στο μαντηλάκι και ο καναπές σας θα ανανεωθεί πλήρως.

8.Καθαρίστε τα στόρια

Φορέστε μια παλιά καθαρή κάλτσα, βάλτε στο χέρι σας ένα μαντηλάκι και περάστε με αυτό ένα-ένα όλα τα στόρια μέχρι να καθαρίσουν εντελώς.

9.Καθαρίστε ανοξείδωτα σκεύη

Με ένα μαντηλάκι μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα όλα τα ανοξείδωτα σκεύη σας.

10.Διώξτε τους λεκέδες από τους πάγκους της κουζίνας

Φροντίστε να έχετε πάντα μέσα στην κουζίνα σας ένα πακέτο με μωρομάντηλα καθώς θα σας είναι πολύ χρήσιμα κάθε φορά που χύνεται κάτι πάνω στους πάγκους της κουζίνας ή στο χαλί και δημιουργούνται λεκέδες

0/5 (0 Reviews)
Διαβάστε την συνέχεια εδώ