Μαθε Που Ψηφιζεις Εκλογες 2019 – Ολες οι αλλαγές στα εκλογικά

Εκλογες 2019

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δώσουν οι πολίτες στις Εκλογές της Κυριακής αφού όπως φαίνεται το Υπουργείο Εσωτερικών το έκανε το θαύμα του την τελευταία στιγμή. Τι έχει συμβεί; Μπορεί στις Δημοτικές εκλογές να είδαν αρκετοί ψηφοφόροι ότι άλλαξε το εκλογικό κέντρο που ψήφιζαν τόσα χρόνια και έψαχναν την τελευταία στιγμή………….
να βρουν που θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, έρχεται τώρα το ΥΠΕΣ και τα αλλάζει ξανά όλα.

Τι ακριβώς αναφέρει το Υπουργείο για τις Εκλογές 2019

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία όσο καλύτερα γίνεται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το απρόσκοπτο της ψήφου.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, λοιπόν, υπενθυμίζει σε όλους και όλες τους/τις εκλογείς να ελέγξουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, πριν προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ψηφίζεις μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που ψήφισες την προηγούμενη φορά, δηλαδή για τις τετραπλές εκλογές: Δημοτικές Εκλογές– Ευρωεκλογές- Αυτοδιοικητικές Εκλογές- Περιφερειακές εκλογές.
Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται τα εκλογικά τμήματα για τις πρόωρες Εθνικές Εκλογές 2019.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.
Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.
Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 

Διαβάστε ακόμα:

    None Found

NEWSBLOG

Written by NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.