MasterChef: Ξέρετε τι δουλειά έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς πριν γίνει Σεφ

Ο αυστηρός κριτής του MasterChef, ο “Ιάπωνας” Σωτήρης Κοντιζάς είναι ένας απο τους ανερχόμενους σεφ της χώρας μας. Ο μισός Έλληνας και μισός Ιάπωνας, η μητέρα του είναι απο την Ιαπωνία για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν ήταν πάντοτε σεφ, αφού μέχρι να αποφασίσει ότι η ζωή του είναι η μαγειρική, έκανε άλλες δουλειές!

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι πτυχιούχος της Πάντειου στα Οικονομικά ενώ η πρώτη του δουλειά είχε σχέση με αυτό που σπούδασε αφού έπιασε δουλειά σε τράπεζα.

Σύμφωνα με το Taste, ο σεφ δούλεψε κάποιο διάστημα στην τράπεζα μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με τη μαγειρική.

«Η πρώτη μου επαφή ήταν στο «48» με τον Χριστόφορο Πέσκια, όταν δεν ήξερα ακόμα τι θα κάνω με την ζωή μου, αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν το 2005.

Νωρίτερα, ήθελα να γίνω δοκιμαστής φαγητού, αλλά αυτό ήταν σε μια άλλη σφαίρα πιο μικρή, ρομαντική και ροζ.

Η απόφαση του «πάμε επαγγελματικά» έγινε όταν πήρα το πτυχίο μου, τελείωσα με τον στρατό και είπα «τώρα τι κάνουμε;

Κάνω ένα μεταπτυχιακό ή ασχολούμαι επαγγελματικά με το πτυχίο μου ή ασχολούμαι με την μαγειρική για να μην μου μείνει απωθημένο».

Αυτές ήταν και οι 3 επιλογές που έβλεπα τότε»