Μάσκες και αντισηπτικά υποχρεωτικά απο Δευτέρα! Αβάσταχτο το κόστος

maskes ke antisiptika ypochreotika apo deftera avastachto to kostos
maskes ke antisiptika ypochreotika apo deftera avastachto to kostos

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου η καραντίνα για τις μετακινήσεις περιορίζεται, με την κυβέρνηση όμως να θέτει ως υποχρεωτικούς βασικούς κανόνες την χρήση μάσκας και αντισηπτικών απο το σύνολο του πληθυσμού.
Όλα αυτά όμως έχουν και ένα τεράστιο κόστος το οποίο για μια ακόμα φορά θα το επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος τον οποίο μάλιστα τον έχει γονατίσει……..

η καραντίνα ήδη. Τα έξοδα και οι υποχρεώσεις δεν σταμάτησαν και ούτε θα σταματήσουν και πλέον θα πρέπει να υπολογιστεί και ένα επιπλέον τεράστιο έξοδο το οποίο θα αφορά τις μάσκες και τα αντισηπτικά.

Με τις μάσκες και τα αντισηπτικά να γίνονται υποχρεωτικά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, το κόστος για τα νοικοκυριά αυξάνεται σημαντικά αφού σύμφωνα με τις έως τώρα τιμές στα φαρμακεία, το κόστος μιας μάσκας είναι κοντά στο ένα ευρώ ανά τεμάχιο, ενώ ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού των 100 ml κοστίζει περίπου κοντά στα τέσσερα ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυσικό αντισηπτικό για κορονοϊό. Πως να φτιάξετε μόνοι σας

Όπως γίνεται κατανοητό το ημερήσιο κόστος κατά άτομο αναμένεται να φτάσει στα 4 ευρώ, υπολογίζοντας τρεις μάσκες ανά ημέρα και την ποσότητα του αντισηπτικού που απαιτείται για την υγιεινή των χεριών.

Ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε

Ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στο Mega και δήλωσε:

«Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές, και όχι εκείνες με το φιλτράκι», είπε και εξήγησε ότι οι απλές χειρουργικές μάσκες μπορούν να γίνουν ακόμα και πολλαπλών χρήσεων. «Απλώς καλό είναι να τις αφήνουμε μία δύο μέρες στον ήλιο να λιάζονται ή να τις σιδερώνουμε στο ενδιάμεσο»

Τι γίνεται με τις υφασμάτινες μάσκες

Ενώ αναφερόμενος στις υφασμάτινες μάσκες δήλωσε ότι «είναι καλύτερες από το τίποτα» γιατί , «προστατεύουν για τη χρήση που κάνουμε την ευρεία, δηλαδή να βγω από το σπίτι μου και με την προϋπόθεση να είμαι στα δύο μέτρα με όποιον συναντήσω».

Ποια αντισηπτικά πρέπει να αγοράζουμε

Τα αντισηπτικά μας προστατεύουν απο τον κορονοϊό COVID-19 εκτιμάται ότι καταπολεμούν αποτελεσματικότερα ορισμένα από αυτά. Ποια είναι όμως τα σωστά αντισηπτικά. Σύμφωνα με μελέτες που είχαν γίνει για τους παλαιότερους λοιμογόνους κορονοϊούς SARS και MERS, τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι αποτελεσματικά εναντίον τους ήταν τα απολυμαντικά που περιέχουν: α) αλκοόλ σε περιεκτικότητα 62-71%, β) χλώριο (υποχλωριώδες νάτριο) σε συγκέντρωση 0,1%, ή γ) υπεροξείδιο του υδρογόνου σε περιεκτικότητα 0,5%.

«Τα αντισηπτικά χεριών με περιεκτικότητα σε οινόπνευμα ιδανικά πάνω από 70% θεωρούνται αποτελεσματικά και εναντίον του νέου ιού»