Λαχταριστό γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας

lachtaristo gemisto fileto kotopoulo me saltsa parmezanas

Μια πραγματικά λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο είναι αυτή με το γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο όπου την συνοδεύουμε με σάλτσα παρμεζάνας. Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, ελαφρύ, παρότι είναι και γεμιστό και το μόνο σίγουρο όταν θα το γευτείτε είναι ότι η υφή του θα σας εντυπωσιάσει. Παρακάτω διαβάστε την συνταγή και την εκτέλεση σας …….
και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε εκτός απο τους εαυτούς σας και όλους εκείνους στους οποίους θα το προσφέρετε.

Υλικά για την συνταγή με κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 φέτες μπέικον
1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι

Συνταγή με κοτόπουλο – εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητική κόλλα , τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο αλάτι.Έπειτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε στη μέση τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετούμε μέσα στο καθένα 1 φετούλα μπέικον και μισή φέτα τυρί.
Αλείφουμε τα κοτόπουλα με το βούτυρο και τα τοποθετούμε σ’ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και την αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν δείτε ότι έχει πήξει είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και δίπλα βάζουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τη σάλτσα παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο και το γευστικότατο πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα .
greekcook.gr

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΚΡΗ

Αρθρογράφος ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΚΡΗ

Η Αλεξία έχει σπουδάσει δημοσιογραφία σε ΙΙΕΚ και έχει αποφοιτήσει ως αριστούχος. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και λατρεύει τα ταξίδια. Έχει εργαστεί σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες και πλέον είναι μέλος του Newsblog.gr