Κορονοϊός: Τότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Ποια η απόφαση!

koronoios tote tha anixoun ta scholia pia i apofasi
koronoios tote tha anixoun ta scholia pia i apofasi

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα αυτά είναι προς συζήτηση και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, αφού όλα θα εξαρτηθούν απο την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και των αριθμών των κρουσμάτων τουλάχιστον έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή έχει σκοπό τα σχολεία της χώρας να ανοίξουν στις…………

εάν το επιτρέψουν οι ειδικοί στις στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα πάντως, με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το θέμα προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, καθώς ειδικά για την Γ’ τάξη του Λυκείου η εξεταστέα ύλη έχει περικοπεί ήδη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσφερθεί μόνο για επαναλήψεις.

Τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πρώτη φάση η λειτουργία μόνο της Γ’ τάξης του Λυκείου, με μαθητές κατά το ήμισυ σε κάθε τάξη και πιθανή εναλλαγή πρωινού – απογεύματος. Παράλληλα, συζητείται το άνοιγμα των σχολείων ανά περιοχή της χώρας και σταδιακά.

Την ίδια στιγμή, όμως, ειδικοί στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δηλώνουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν ξανά φέτος, αλλά να γίνει αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε το φθινόπωρο.

Στα παραπάνω συνηγορεί και το θλιβερό φαινόμενο της εικόνας που παρουσιάζεται στα Λύκεια – και ειδικά στην Γ’ τάξη τους – κάθε χρόνο τον Μάιο, όπου οι σχολικές αίθουσες αδειάζουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Κι αυτό, γιατί οι υποψήφιοι της Γ’ τάξης του Λυκείου κρατούν τις απουσίες τους για το τέλος του χρόνου για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν… τα μαθήματα στα φροντιστήριά τους.