Κορονοϊός ΤΩΡΑ! Όλα τα σενάρια για τα σχολεία! Ποιοι θέλουν να ανοίξουν και ποιοι διαφωνούν

ola ta senaria gia ta scholia pii theloun na anixoun ke pii diafonoun

Μέγα ζήτημα για την κυβέρνηση τείνει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων.Σύμφωνα με όσα διαρρέονται απο διάφορες κυβερνητικές πηγές είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στο θέμα αυτό, αφού υπάρχουν εκείνοι που πιέζουν να ανοίξουν τα σχολεία για να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να ξεκινήσει η οικονομία της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά υπάρχουν και οι φωνές………

απο εκείνους που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρξει άνοιγμα σχολείων αφού κανένας δεν γνωρίζει πως θα έχει αυτό αντίκτυπο στην κοινωνία και στην πανδημία.

Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι βαδίζουν πάνω σε αχαρτογράφητα νερά και ο καθένας σκέφτεται με την λογική που έχει για τον τομέα του. Σίγουρα το ιδανικό σενάριο θα ήταν να έβγαιναν οι επιστήμονες και να μπορούσαν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άνοιγμα των σχολείων έτσι ώστε η χώρα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει, καθώς κανένας δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για κάτι τέτοιο.

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων.

Αυτό που είναι σίγουρα και ξεκάθαρο είναι ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν το φθινόπωρο τελεία και παύλα.

Επίσης σίγουρη πρέπει να θεωρείται η επάνοδος μαθητών της Γ’Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ίσως και την επομένη της 10ης Μαΐου που είναι και η ημερομηνία ορόσημο για το άνοιγμα ή μ,  με αρκετά όμως προβλήματα να εξετάζονται και να υπάρχουν διαφωνίες ακόμα και στον τρόπο που θα γίνουν τα μαθήματα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ειδικά οι τάξεις της Γ’ Λυκείου τέτοια εποχή είναι σχεδόν άδειες απο μαθητές που κάνουν απουσίες για να καθίσουν στα σπίτια τους και να διαβάσουν την ύλη που θα εξεταστούν στις πανελλήνιες .

Υπάρχουν σκέψεις για μοίρασμα των μαθητών σε περισσότερες αίθουσες έτσι ώστε να βρίσκονται μέσα σε κάθε τάξη μόνο 10 μαθητές και με αποστάσεις ασφαλείας.

Εκεί που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και διαφωνίες είναι στα δημοτικά και στα γυμνάσια όπου είναι και η πλειονότητα των μαθητών.

Για τα γυμνάσια υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα των σχολειών δύο εβδομάδες μετά την άφιξη της Γ’Λυκείου στις αίθουσες έτσι ώστε να υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το πως κυλάει η πανδημία,υπάρχουν όμως εκείνοι που διαφωνούν πλήρως και θεωρούν ότι δεν πρέπει να δοκιμαστεί αυτό το σενάριο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα δημοτικά όπου τα παιδιά είναι πιο δύσκολα να χαλιναγωγηθούν αφού όσα μέτρα προφύλαξης και να παρθούν τα μικρά παιδιά δεν θα τα ακολουθήσουν.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και οι παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος της παράδοσης και της παραλαβής των μικρών μαθητών στην έναρξη και στην λήξη των μαθημάτων, με τους ειδικούς μάλιστα να λένε ότι αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αφού αποτελούν ευπαθείς ομάδες και οι δύο κατηγορίες.

Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που πρότειναν οι ηλικιωμένοι να φύγουν απο τα σπίτια μαθητών και να γυρίσουν στα χωριά τους, χωρίς φυσικά να μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή πρόταση αφού τα προβλήματα με μια τέτοια απόφαση θα ήταν τεράστια, χωρίς να υπολογίζονται ότι υπάρχουν ήδη εδώ και χρόνια οικογένειες που για να μειώσουν το κόστος ζωής έχουν αποφασίσει να μένουν όλοι σε ένα σπίτι.

Το σίγουρο είναι οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει την τελική απόφαση στο θέμα αυτό αφού ακούσει όλες τις προτάσεις απο τους ειδικούς και μη και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το τι θα γίνει.

Διαβάστε ακόμα:

    None Found

NEWSBLOG

Αρθρογράφος NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.