Κορονοϊός: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες και τι κάνουμε με τα γάντια

koronoios pii prepi na foroun maskes ke ti kanoume me ta gantia
koronoios pii prepi na foroun maskes ke ti kanoume me ta gantia

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ενημέρωσε για τα δεδομένα της πανδημίας της χώρας, λέγοντας ότι υπάρχει μια τάση άμβλυνσης των κρουσμάτων του κορονοϊού ενώ δεν παρέλειψε να δώσει  χρήσιμες συμβουλές για το μείζον θέμα που κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία, τα γάντια και οι μάσκες……

Ο λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ανέφερε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα ή αντισηπτικά μαντηλάκια έτσι ώστε κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με επιφάνειες που έχουν ακουμπήσει και άλλοι να καθαρίζουμε τα χέρια μας.

Επίσης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα γάντια μίας χρήσης, για τα οποία δήλωσε ότι  προστατεύουν μόνο μία φορά αν θα ακουμπήσουμε κάπου και θα πρέπει να τα απορρίψουμε και να βάλουμε άλλα και όχι να τα φοράμε διαρκώς. Το πιο σημαντικό απ’όλα όμως είναι να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια και να βάζουμε αντισηπτικά.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφερομένος στις μάσκες, τόνισε πως είναι για τους ασθενείς, για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους φροντίζουν ασθενείς.

Δείτε το βίντεο