Κορονοϊός: ΜΕΤΡΑ και στα Φαρμακεία! Τι πρέπει να προσέξετε

Τα μέτρα για τον κορονοϊό αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και πλέον επηρεάζουν και τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας. Έτσι λοιπόν και με γνώμονα την προστασία των ανθρώπων που πρέπει να επισκεφτούν ή εργάζονται σε φαρμακεία, ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα εναντίον του νέου κορονοϊού από σήμερα Σάββατο στα φαρμακεία όλης της χώρας……

Στην Αττική σειρά μέτρων αποφάσισε ομόφωνα χθες το βράδυ από το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.). Τα μέτρα ισχύουν αμέσως και είναι τα εξής:

Δεν θα μπαίνουν ταυτοχρόνως περισσότερα από δύο άτομα μέσα στα φαρμακεία. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου των καταστημάτων.

Οι πολίτες πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου.

Πρέπει επίσης να μένουν σε απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο.

Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. με αυτοκόλλητη ταινία) μία διαχωριστική γραμμή, σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο.

Οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν γάντια και μάσκα, καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

Στα φαρμακεία πρέπει να αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες, το οποίο θα τους ενημερώνει για τα νέα μέτρα.

Το σημείωμα έχει αναρτήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ στην ιστοσελίδα του.

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα:

Δείτε περισσότερα

ΑΝΤΕΧΕΙΣ να δεις τα προσόντα της Λάουρα Νάργες; ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ και μας ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ! Η Μαρία Κορινθίου μας έριξε τα ΣΑΓΟΝΙΑ! Εντελώς OΛOΓYMNH…ΙΔΡΩΣΑΜΕ