Είναι το «ψεύτικο» κρέας το μέλλον της διατροφής στον πλανήτη

Τα τελευταία χρόνια , οι διαμαρτυρίες για την κατανάλωση κρέατος αυξάνονται διαρκώς αφού το κρέας έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων αλλά και του ιδίου του περιβάλλοντος.
Ο λόγος όσο και να σας φανεί περίεργος είναι ότι για να φτάσει το κρέας στο τραπέζι μας,  απελευθερώνονται πολλά επιβλαβή αέρια στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα πάντοτε με τις έρευνες η πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους είναι να τρέφονται εξ ολοκλήρου με φυτικά προϊόντα.

Φυσικά, η πλευρά που το υποστηρίζει αυτό αναφέρει με παραδείγματα μια σειρά χρήσιμων ουσιών που είναι απαραίτητες για την υγεία μας ενώ τονίζει ότι αν σταματήσουμε να καταναλώνουμε κρέας, πρέπει να βρούμε τα σωστά υποκατάστατα .

Και εκεί οι έρευνες αναφέρουν ότι όλα είναι ακόμα πιο εύκολα.

Ως “ψεύτικο” κρέας αναφέρονται οι vegan εναλλακτικές λύσεις του ζωικού κρέατος, οι οποίες έχουν την ίδια θρεπτική αξία και καταφέρνουν να το φέρουν ΄όσο πιο κοντά στη γεύση και την εμφάνιση γίνεται.

Η βιταμίνη Β12, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος βρίσκεται στα περισσότερα vegan”κρέατα” σε αντίθεση με το ζωικό κρέας και θα βοηθήσει όλους εκείνους που η ανεπάρκεια τους είναι συχνή σε άτομα που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.

Αυτά τα vegan προϊόντα μιμούνται συχνότερα όλα τα επιβλαβή τρόφιμα με βάση το κρέας (όπως τα μπιφτέκια ή τα λουκάνικα) που πρέπει να αποφεύγουμε, ακόμα κι αν δεν εγκαταλείψουμε την επιλογή του κρέατος.

Ωστόσο, η κατανάλωσή τους από μόνη της δεν έχει μαγικό αποτέλεσμα, καθώς πρέπει να αποτελούν μέρος μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων. Ωστόσο, μία ή δύο μελέτες δεν δείχνουν ότι η αντικατάσταση προϊόντων κρέατος με όσπρια, ξηρούς καρπούς και άλλα φυτικά τρόφιμα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας και χρόνιων ασθενειών , αναφέρουν οι New York Time.

Η σόγια χρησιμοποιείται συνήθως ως υποκατάστατο του κρέατος. Μπορείτε επίσης να έχετε φυτική  και όχι ζωική πρωτεΐνη απο μπιζέλια ή ρύζι , καθώς και λίπη απο φυτικά προϊόντα όπως λάδι καρύδας, κραμβέλαιο ή φυτικό έλαιο.

Η μεθυλοκυτταρίνη είναι ένα συνδετικό λαχανικών που εγγυάται τη συνοχή του vegan κρέατος για τα μπιφτέκια.

Το Saitana είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τα τοπικά προϊόντα, επίσης γνωστά ως δημητριακά. Το προϊόν αποτελείται από πρωτεΐνη σίτου, περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Είναι φτιαγμένο από αλεύρι σίτου και νερό, που ζυμώνεται σε ζύμη. Επεξεργάζεται με διάφορους τρόπους, συχνά μαριναρισμένο με σάλτσα σόγιας.

Το Saitana είναι έτοιμο για άμεση κατανάλωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές. Δυστυχώς είναι πιο δημοφιλές μόνο  στην Κίνα οπού εκεί άλλωστε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για τα υποκατάστατα vegan κρέατος .

Με το άνοιγμα εκ νέου των εστιατορίων CОVІD-19 και των εστιατορίων γρήγορου φαγητού, όλο και περισσότεροι Κινέζοι βασίζονται σε υγιεινά φυτικά τρόφιμα, αναφέρει το ННТ.

Μήπως πρέπει και εμείς να το εξετάσουμε;

Elon Musk: Για «Φασισμό» στην Αμερική γράφει στο Twitter ο ιδιοκτήτης της Tesla

Viral Video: Απίστευτες σκηνές με ζώα! Σκύλος ΚΛΑΝΕΙ και δημιουργεί…..Τρελό ΓΕΛΙΟ