Η δήλωση Έντι Ραμα που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά

Η δήλωση Έντι Ραμα που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά

Ξαφνικά από το πουθενά προέκυψε θέμα με μια δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus TV, ανέφερε ότι η Αλβανία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα για τα σύνορα…..

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης» δήλωσε ο Ράμα, βάζοντας και την Ελλάδα στο «κάδρο» χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που έχουν ζητήματα συνόρων.

O Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου, αποκαλώντας το «μέρος» της Αλβανίας. «Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι» δήλωσε, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πως τα Τίρανα ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

Ο Έντι Ράμα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως στόχος θα πρέπει να είναι η ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, κάνοντας λόγο για «σχέδιο Α», τονίζοντας πως η συμμετοχή δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνησή του, στόχο έχει να περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα.

«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ράμα, εννοώντας πως η ένωση δεν θα ειναι μόνο πολιτιστική ή γλωσσική, αλλά ουσιαστικά πολιτική.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ
Loading...
Η Αννα Λορένη αποκαλύπτει τι έγινε στο Power Of Love-Video

Η Αννα Λορένη αποκαλύπτει τι έγινε στο Power Of Love-Video

Ανέκδοτο: Θα λιώσετε απ'το ΓΕΛΙΟ. Τρακάρει ένα Lada μια Ferrari

Ανέκδοτο: Θα λιώσετε απ’το ΓΕΛΙΟ. Τρακάρει ένα Lada μια Ferrari