Για πολύ τολμηρούς: Δείτε τα 10 πιο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ πλάσματα-Αντέχετε;;;

anatrichiastika plasmata tis thalassas
anatrichiastika plasmata tis thalassas

Αν νομίζετε πως έχετε γνωρίσει, είτε από εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ είτε από βιβλία τα περισσότερε είδη ζώων στο κόσμο, τότε το συγκεκριμένο άρθρο θα σας διαψεύσει περίτρανα. Υπάρχουν παραπάνω από 1.300.000 ζώα που έχουν ταυτοποιηθεί στη Γη έως σήμερα και ίσως μερικά καινούρια είδη να ανακαλύπτονται και τη…

στιγμή που μιλάμε. Μέσα σε αυτή την τεράστια γκάμα ζωντανών οργανισμών που φιλοξενεί ο πλανήτης μας, υπάρχουν και μερικά πλάσματα που  φαντάζουν εξαιρετικά περίεργα στο κοινό μάτι και σίγουρα οι πιο πολλοί δεν θα έχετε ξαναδεί. Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά:

Red-lipped Batfish


Πρόκειται για ένα ψάρι που μοιάζει με νυχτερίδα, με απίστευτα κόκκινα χείλη και το συναντάμε στα νησιά Γκαλαπάγκος. Είναι πολύ κακός κολυμβητής και προτιμά να χρησιμοποιεί τα πτερύγια του για να περπατάει στον βυθό.

Goblin Shark


Ο καρχαρίας “γκόμπλιν” είναι ένα από τα πιο σπάνια είδη και ο μοναδικός εκπρόσωπος των σαλαχίμορφων, των οποίων η ύπαρξη ξεπερνά τα 125 εκατομμύρια χρόνια. Ο συγκεκριμένος καρχαρίας ζει σε μεγάλο βάθος που ξεπερνά τα 100 μέτρα και συνεπώς δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τον άνθρωπο.

The Panda Ant


Το μυρμήγκι πάντα, που ονομάστηκε έτσι από τα χρώματα του κινέζικου γιγάντιου πάντα, ζει κατά κύριο λόγο στην Χιλή. Είναι ονομαστό για τα επώδυνα τσιμπήματα του και για αυτό συχνά το αποκαλούν και ως “δολοφόνο αγελάδα” ή “μυρμήγκι αγελάδα” .

Umbonia Spinosa


Αυτό το παράξενο είδος εντόμου που θυμίζει πολύ τζιτζίκι, χρησιμοποιεί το ρύγχος του για να παίρνει από τα φυτά τον χυμό τους,ώστε να τραφεί. Η αλλόκοτη εμφάνιση του αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο για τους μελετητές.

Mantis Shrimp


Ονομάζεται και γαρίδα της θάλασσας και είναι ένας από τους πιο κοινούς θηρευτές που ζουν στα τροπικά και υποτροπικά νερά. Ξέρουμε λίγα πράγματα για αυτές διότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους το περνούν κρυμμένες στις φωλιές τους .

Glaucus Atlanticus


Είναι γνωστό και με το όνομα μπλε δράκος και πρόκειται για ένα είδος μπλε σαλιγκαριού που ζει στη θάλασσα. Το συναντάμε στα ζεστά νερά των ωκεανών, καθώς επιπλέει στην επιφάνεια εξαιτίας ενός σάκου αερίων που έχει στο στομάχι.

The Blue Parrotfish


Αυτό το λαμπερό μπλε ψάρι, που είναι λες και είναι βγαλμένο από ταινία κινουμένων σχεδίων, ζει στα νερά του Ατλαντικού ωκεανού και περνά το 80% της ημέρας του ψάχνοντας για τροφή.

Sea Pig


Το γουρούνι της θάλασσας ζει βαθιά στον βυθό των ωκεανών, πιο συγκεκριμένα στην άβυσσο του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού, συνήθως σε βάθος που ξεπερνά τα 1000 μέτρα. Αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες τροφής που προσλαμβάνει από τα οργανικά σωματίδια της λάσπης που βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας.

Thorny Dragon


Ο αγκαθωτός δράκος είναι ένα είδος σαύρας που καμουφλάρεται πάρα πολύ αποτελεσματικά στο καφέ της ερήμου. Μάλιστα διαθέτει “ψεύτικο” κεφάλι για να μπερδεύει τους θηρευτές του, ενώ το πραγματικό του το κρύβει στην άμμο.

Indian Purple Frog


Αυτό το είδος βατράχου ζει στην Ινδία και έχει ασυνήθιστα διογκωμένο σώμα και μυτερή μύτη. Περνά μόνο δυο εβδομάδες τον χρόνο στην επιφάνεια της γης , αφήνοντας τα λαγούμια του μόνο για να ζευγαρώσει.