Φτιάξε Πασχαλινά αυγά με ντεκουπάζ – ΒΙΝΤΕΟ

ftiaxe paschalina avga me decoupage video
ftiaxe paschalina avga me decoupage video

Τα πασχαλινά αυγά είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα. Πολλοί από εμάς βάφουμε αυγά για τη γιορτή αυτή και μερικές φορές τοποθετούμε διακοσμητικά αυτοκολλητάκια πάνω τους για ομορφιά. Παρόλα αυτά, τα αυγά αυτά τα τρώμε στο τέλος. Η ιδέα που σου προτείνουμε εμείς δεν περιλαμβάνει αυγά που στο τέλος θα φαγωθούν. Αντιθέτως, περιλαμβάνει διακοσμητικά αυγά, ως πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ……

Τα αυγά αυτά μπορείς να τα κρατήσεις για όσο καιρό θέλεις, διακοσμώντας πασχαλινά καλαθάκια με αυτά. Για την κατασκευή αυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυγά από φελιζόλ, ή αληθινά αυγά, από τα οποία έχεις αφαιρέσει το περιεχόμενο.

Εφαρμογή:

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Αυγά από φελιζόλ

Χαρτοπετσέτες με πασχαλινά σχέδια
Ψαλίδι
Κόλλα για ντεκουπάζ
Ακρυλικό βερνίκι άχρωμο & μαλακό πινέλο
Προαιρετικά: Κορδέλες, Ακρυλικά χρώματα, Γκλίτερ, Στρασάκια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι, όταν φτιάχνεις διακοσμητικά αυγά ως πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ, είναι πως πρέπει να το φτιάξεις σε 2 φάσεις. Εννοούμε πως πρέπει να εφαρμόζεις τα βήματα πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Έτσι, το σχέδιο θα βγει πιο εύκολα και χωρίς να λερώσει πουθενά. Το πρώτο βήμα είναι να περάσεις με κόλλα τη μια πλευρά του αυγού και να τοποθετήσεις πάνω το σχέδιο από χαρτοπετσέτα που έχεις κόψει. Τοποθέτησε το πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κάνει φουσκάλες. Πάνω από το χαρτί, άπλωσε άλλη μια στρώση κόλλας ντεκουπάζ και άφησε το να στεγνώσει.

Αφού στεγνώσει, εφάρμοσε τα ίδια ακριβώς βήματα για την άλλη πλευρά του αυγού. Αφού στεγνώσει και η δεύτερη πλευρά, μπορείς να διακοσμήσεις το αυγό σου με μικρές κορδέλες που έχεις κολλήσει με την κόλλα ντεκουπάζ, ή κάποια στιγμιαία κόλλα. Επίσης, μπορείς να βάψεις με ακρυλικά χρώματα και ένα πολύ λεπτό πινελάκι κάποιες λεπτομέρειες πάνω στο αυγό. Ο σκοπός είναι να το κάνεις να μοιάζει με αυγό ζωγραφισμένο και να κρύψεις το χαρτί. Για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα, πέρασε το αυγό με ακρυλικό βερνίκι για προστασία των χρωμάτων. Τέλος, τοποθέτησε τα κατασκευασμένα διακοσμητικά αυγά σε ένα όμορφο καλαθάκι και διακόσμησε το σπίτι σου.

Δες το βίντεο που ακολουθεί, όπου περιγράφεται αναλυτικά η μέθοδος για να φτιάξεις πασχαλινά διακοσμητικά αυγά:

πηγή

Διαβάστε την συνέχεια