Εξελίξεις με τα επιδόματα. Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση και ποιους αφορούν

exelixis me ta epidomata ti etimazi i kyvernisi ke pious aforoun

Μέχρι στιγμής απο θέμα ακουστικής και μόνο στην κυβέρνηση όλο τάζουν και όλο εγγυώνται. Το μόνο βέβαια που μένει και το γράφουμε καλοπροαίρετα είναι να δούμε αν κάποια κυβέρνηση σε αυτόν το ρημαδιασμένο τόπο θα κρατήσει τα προσχήματα και θα κάνει πράξη της προεκλογικές εξαγγελίες και όχι μόνο.
Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι όλα τα επιδόματα όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά και μάλιστα θα ενισχυθούν αφού όπως αναφέρει η υφυπουργός ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους.
Η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια ενώ τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η μητέρες να λαμβάνουν άδεια τοκετού όποτε εκείνες επιθυμούν και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.
Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Σημείωσε τέλος ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός “Βοήθεια στο σπίτι” ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Διαβάστε ακόμα:

    None Found