Επιτροπή Υπουργείου Υγείας σε Τσιόδρα: “ΤΕΛΟΣ για φέτος τα σχολεία” – Τι λέει η Κεραμέως;

epitropi ypourgiou ygias se tsiodra telos gia fetos ta scholia ti lei i kerameos
epitropi ypourgiou ygias se tsiodra telos gia fetos ta scholia ti lei i kerameos

Όπως όλα δείχνουν αυτό που όλοι λίγο πολύ περιμέναμε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, θα γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μ. Λαζανά, ο οποίος μίλησε σε στο κανάλι του ΑΝΤ1 τα σχολεία φέτος δεν θα ξανανοίξουν με μοναδική εξαίρεση ίσως τους μαθητές των πανελληνίων…..

Όπως επεσήμανε ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα, η πρόταση του είναι να μπει λουκέτο στα σχολεία για φέτος και η σχολική χρονιά να συνεχιστεί με διδασκαλία από το σπίτι. Μόνη εξαίρεση οι μαθητές της τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους».

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων μετά το τέλος του Απριλίου

«Και πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση καθώς πόσο να αντέξει ο κόσμος να κάθεται στο σπίτι; Πόσο να αντέξει η οικονομία την συνέχιση της καραντίνας; Για τα σχολεία θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα στοιχεία από τις κινητές μονάδες Υγείας».

Χτες μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε «Ίσως να πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών» και εξήγησε ότι «δεν θεωρώ ασφαλές (σ.σ. να ανοίξουν τα σχολεία) γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;».

Υπεραμυνόμενος της άποψης του ανέφερε πως η πρότασή του χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τα παιδιά μικρότερων τάξεων και το δεύτερο σκέλος αφορά παιδιά της τρίτης λυκείου που όπως είπε «διαβάζουν, έχουν άγχος και ίσως καθορίζεται το μέλλον τους. Σε κάθε περίπτωση όμως την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή».

πηγη

Διαβάστε την συνέχεια