Έκτακτες κρίσεις: Ξηλώνουν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – Θα ακολουθήσουν και άλλοι…

ektaktes kriseis elas limeniko swma

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λίγες μόνο ώρες αφού ανέλαβε Υπουργός καρατόμησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αφού αναμένεται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ και στο Λιμενικό Σώμα.
Η αλήθεια είναι ότι τα παράπονα είναι πολλά ειδικά μετά τις εμφανίσεις τόσο των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Λιμενικού Σώματος σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτακτες κρίσεις: Ξηλώνουν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι προθέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν σαφείς από το απόγευμα της Τρίτης, όταν συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκαν ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ.

Η τέως υπουργός Όλγας Γεροβασίλη, έκανε την εξής δήλωση:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.
Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης.
Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά,
θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος.
Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ το οποίο αναφέρει σε δήλωση τα εξής:

«Η αντικατάσταση των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ από αυτές της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργήσουν σε βάρος της χώρας και των πολιτών της», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής
για τη «δήθεν αναβάθμιση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.
Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας» και πως «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με συμβολισμούς. Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε σε όλους μας».
«Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ενώνουν και δεν διχάζουν. Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του που δήθεν αναβαθμίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε βάρος της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε ακόμα:

    None Found

NEWSBLOG

Αρθρογράφος NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.