Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Αγωνία στην οικογένεια.Έχουν να της μιλήσουν από της 23 Ιανουαρίου

Άσχημες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου αφού μετά την μεταφορά της στο νέο σωφρονιστικό ίδρυμα οι γονείς της έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από την ημέρα των γενεθλίων της δηλαδή της 23 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, κανένα μέλος της οικογένειας δεν έχει  μιλήσει με κανένα μέλος της οικογένειά της μετά τη μεταφορά της στο Tai Lam Centre for women.

Η μεταφορά της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στην φυλακή ενηλίκων έγινε μια μία ημέρα αφού έκλεισε τα 21 της χρόνια, δηλαδή στις 23 Ιανουαρίου και έκτοτε, δεν υπάρχουν νέα της με αποτέλεσμα η αγωνία της οικογένειά της να είναι τεράστια.

Το σωφρονιστικό ίδρυμα Tai Lam Centre for women είναι ένα ιδιαίτερα αυστηρό σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για «υπερπληθυσμό» και για «άκαμπτους κανόνες».

Υπενθυμίζουμε ότι η 21χρονη που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 σε ηλικία 19 ετών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης μέσα στο σακίδιο της.

Στις φυλακές ανηλίκων η Ειρήνη εργαζόταν στα πλυντήρια όπου έπλενε και σιδέρωνε, ανέφερε ο ιερέας Τζ. Γουίδερσπουν, στη Real News.

«Προς το παρόν η Ειρήνη εφόσον δεν έχει καταδικαστεί, έχει το δικαίωμα να δέχεται μια δεκαπεντάλεπτη επίσκεψη την ημέρα. Στην περίπτωση όμως που κάποιος καταδικαστεί, δεν δικαιούται παρά μόνο μία επίσκεψη το μήνα», τόνισε ο ιερέας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου σχολίασε για τις συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα:

«Η μεταγωγή της Ειρήνης σε γυναικείες φυλακές ήταν υποχρεωτική λόγω της συμπλήρωσης του 21ου έτους της ηλικίας της. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι καλές και έως τώρα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με του δικηγόρους που θα την υπερασπιστούν στη δίκη της, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου. Η ίδια διακηρύσσει την αθωότητά της και ελπίζει ότι οι ένορκοι και οι δικαστές θα αντιληφθούν ότι υπήρξε θύμα επιτήδειων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ηλικία, την απειρία και την αθωότητά της. Οφείλω, να επισημάνω ότι όταν κάποιος συλλαμβάνεται έχοντας στην κατοχή του την ποσότητα με την οποία συνελήφθη η Ειρήνη, αντιμετωπίζει -στην περίπτωση που κριθεί ένοχος- βαρύτατες ποινές κάθειρξης, σύμφωνα με τους εκεί ισχύοντες νόμους. Θεωρώ λοιπόν την υπόθεση δύσκολή με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά».

Διαβάστε την συνέχεια εδώ