Ε ναι! Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για παγωτό τιραμισού! Ο Λάμπρος Βακιάρος έκανε το θαύμα του!

λαμπρος βακιαρος,λαμπρος βακιαρος συνταγες,λαμπρος βακιαρος κουκου συνταγες,λαμπρος βακιαρος βιογραφικο,λαμπροσ βακιαροσ τσουρεκια,λαμπρος βακιαρος ψωμι,λαμπρος βακιαρος ηλικια,λαμπρος βακιαρος masterchef,λαμπρος βακιαρος κεικ

Ο Λάμπρος Βακιάρος είναι ένας από τους πολύ πετυχημένους σεφ της Ελλάδας. Ο νεαρός μάγειρας βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πρωινή εκπομπή του Star, στη Φωλιά των Κου Κου, όπου και για φέτος θα μας ταξιδέψει σε μια απίστευτη γευστική περιπέτεια. Σήμερα εμείς δανειστήκαμε μια συνταγή του, που έκανε…πάταγο!

Φυσικά μιλάμε για το παρφέ παγωτό τιραμισού, που έκλεψε καρδιές.

Δείτε εδώ τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)

20 γρ λικέρ καφέ

120 γρ ζάχαρη

90 γρ έτοιμο στιγμιαίο καφέ (δυνατό)

2 ασπράδια αυγού

250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (35% λιπαρά)

7-10 γρ. βανίλια εσάνς υγρή

400 γρ ζαχαρούχο γάλα

120 γρ κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

120 γρ καφέ φίλτρου

120 γρ λικέρ καφέ

18-22 μπισκότα σαβαγιάρ (τα ίσια μακρόστενα)

Κακάο σε σκόνη (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 – 12 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ‘μπουρμπουλίθρες΄ και να γίνει μια ελαφριά καραμέλα (Προσέχουμε να μην μας ξεχυλίσει!) . Παράλληλα σε ένα μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια έως ότου πάρουν αρκετό αέρα και φουσκώσουν και στη συνέχεια με σταθερή ροή ενσωματώνουμε συνεχίζοντας το χτύπημα τη καραμέλα με τον καφέ στα ασπράδια.

Σε ένα δεύτερο μπολ ομογενοποιούμε το τυρί μασκαρπόνε και το λικέρ καφέ με ένα σκληρό αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Σε αυτό το σημείο με κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε σε αυτό το μίγμα με τα ασπράδια και τον καφέ.

Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ τοποθετούμε αρκετή μεμβράνη για να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα σε αυτή και τοποθετούμε προσωρινά στη κατάψυξη.

Ξεπλένουμε ένα από τα 2 μπολ από τα προηγούμενα βήματα, το σκουπίζουμε καλά και προσθέτουμε τη παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να αφρατέψει ελαφρώς. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με σταθερή ροή και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα η οποία ΄πέφτει΄ με μέτρια ροή από ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τον καφέ φίλτρου και το λικέρ καφέ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα σαβαγιάρ σε μέγεθος τέτοιο ώστε να χωράνε ακριβός κατά πλάτος στη φόρμα.

Αφαιρούμε τη φόρμα από τη κατάψυξη, βουτάμε για 2΄΄-3΄΄ όσα μπισκότα σαβαγιάρ χρειάζονται για να καλύψουν την πρώτη κρέμα και τα τοποθετούμε στοιχισμένα πάνω από αυτή.

Με προσοχή αδειάζουμε τη δεύτερη (λευκή) κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ και τελειώνουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα σαβαγιάρ (που τα έχουμε βουτήξει στο καφέ).

Καλύπτουμε προσεκτικά με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να γίνει παγωτό. Ξεφορμάρουμε, με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε αμέσως.

Ο Νίκος Μουτσινάς και το Καλό Μεσημεράκι επιστρέφουν με τρέιλερ που τα σπάει

Ο Νίκος Μουτσινάς και το Καλό Μεσημεράκι επιστρέφουν με τρέιλερ που τα σπάει

νικος πορτοκαλογλου,νικος πορτοκαλογλου οικογενεια,νικος πορτοκαλογλου ηλικια,νικος πορτοκαλογλου συζυγος,νικοσ πορτοκαλογλου δισκογραφια,νικος πορτοκαλογλου παιδια,νικος πορτοκαλογλου τραγουδια,νικος πορτοκαλογλου στιχοι,νικος πορτοκαλογλου αχ θαλασσα μου σκοτεινη

Μας λύγισαν τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου για τον ένα χρόνο χωρίς τον αγαπημένο μας Λαυρέντη Μαχαιρίτσα