Χαλκίδα: Χωρίς τον Καθαροσπόρη το debate των υποψηφίων Δημάρχων

Χωρίς τον Καθαροσπόρη πραγματοποιήθηκε το debate των υποψηφίων Δημάρχων της Χαλκίδας την περασμένη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στο κανάλι του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας. Στο debate συμμετείχαν οι Χρήστος Παγώνης, Έλενα Βάκα, Τάσος Καλαθέρης, Ελένη Μιτζιφίρη και Γιάννης Τζαβάρας. Η απουσία του κ. Καθαροσπόρη δεν πέρασε απαρατήρητη και ασχολίαστη.

Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης φάνηκε αρκετά ήρεμος και ρεαλιστής. Αναφέρθηκε στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας όπου ήταν κατηγορηματικός πως πιστώνεται στην παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ για το Δάριγκ επισήμανε με όλους τους τρόπους πως σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πούλησε τίποτα και πως επιδιώκει να αλλάξει η χρήση του και να γίνει χώρος πράσινου και αναψυχής.

Ο κ. Παγώνης έκανε λόγο για προσωπικά αφηγήματα όσων αναλώνονται σε ανούσιες επιθέσεις, και τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις απαιτούμενες ενέργειες και επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ όσον αφορά στο κυκλοφοριακό θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης με την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, της παράκαμψης Χαλκίδας και το νέο σχέδιο πόλης.

Σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά ο Χρήστος Παγώνης θα επιδιώξει να δημιουργηθούν τουριστικές υποδομές, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στον θρησκευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό και γαστρονομικό τουρισμό. Μεταξύ των πολλών δράσεων θα είναι για παράδειγμα η αξιοποίηση του σπάνιου παλιρροϊκού φαινομένου και η ανάδειξη της μεσαιωνικής πόλης. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η τωρινή δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει χρηματοδοτήσεις έργων, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργα όπως η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας που πρόκειται να δημοπρατηθεί με ταυτόχρονη ανάδειξη και ανάπλαση ολόκληρου του ιστορικού κέντρου, η ουσιαστική ολοκλήρωση της απορρόφησης κονδυλίων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που έφτασαν τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, αστικές αναπλάσεις, Πανεπιστημιακή Τεχνόπολη του Ευρίπου, σύνδεση του παραλιακού μετώπου Χαλκίδας με Νέα Αρτάκη,αποδεδειγμένη τουριστική ανάπτυξη και ένταξη της Κρουαζιέρας ως ενισχυτικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας.

Στο τέλος ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε: αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η απορία και η άγνοια ορισμένων συνομιλητών για βασικά θέματα του Δήμου που οφείλουν να γνωρίζουν και έχουν επανειλημμένα συζητηθεί.

eviaportal

Διαβάστε την συνέχεια εδώ