Μπλακ άουτ στην Ελλάδα φοβάται ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης εξέφρασε τους φόβους του για τα ένα μπλακ άουτ στην Ελλάδα, λόγω των ελλείψεων στο τεχνικό προσωπικό. Σε συνέντευξη που έδωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρει ότι με το υπάρχων προσωπικό, «χρειάζεται τριπλάσιος χρόνος για να αποκατασταθεί μία βλάβη».

Πιο αναλυτικά:

«Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, είναι απλό να φύγει μια γραμμή και να παρασύρει και τις υπόλοιπες.Φοβάμαι για τα χειρότερα» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλάκ άουτ απάντησε ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμα.Σήμερα με το ελάχιστο προσωπικό δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος».είπε ο κ. Μανιάτης.

Κληθείς να εντοπίσει τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες για να καλύψουμε την Αττική, καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο, Μεσσηνία και αλλού. Οι ελλείψεις προσωπικού αυξάνονται καθημερινά».