ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο παππούς ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ηθοποιού ήταν ήρωας του ’40! Δεν πάει ο νους σου! ΔΕΙΤΕ εδώ!

asr

Σήμερα είναι πολύ μεγάλη μέρα για τον απανταχού Ελληνισμό. Η 28η Οκτωβρίου 1940 έμελλε να αλλάξει για πάντα την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, καθώς ένα μικρό κρατίδιο όπως εμείς δεν ήταν αναμενόμενο να αντισταθεί τόσο. Με ελάχιστα όπλα, ελάχιστη εμπειρία, αλλά γεμάτοι με θάρρος και γενναιότητα…….

κατάφεραν να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις! Ένας από τους ήρωες που αντιστάθηκαν τότε ήταν και ο παπούς του πολύ γνωστού ηθοποιού Νίκου Απέργη. Ο τηλεοπτικός “Φώτης” από την σειρά “Έλα στη θέση μου” κοινοποίησε μια φωτογραφία του παππού του, όπου έγραψε κάτι που μας ανατρίχιασε!

Συγκεκριμένα είπε: «Ρόκκος Απέργης (1911-1994)
Το σημάδι στο μέτωπό του είναι από θραύσμα γερμανικού όλμου στη Λάρισα όπου τον είχε αφήσει σε κώμα σαράντα ημέρες. Όταν γέρασε, το σώμα του ξέρασε μια σφαίρα που είχε δεχτεί στα πλευρά κι επειδή μολύνθηκε πήγε να την αφαιρέσει στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Λόγω επικινδυνότητας της ηλικίας δεν του έκαναν αναισθησία, τον άνοιξαν λοιπόν κι αυτός δεν είπε λέξη. Ενώ το χειρουργικό κρεβάτι είχε πλημμυρίσει από τον ιδρώτα του, ο χειρουργός γύρισε στους νοσοκόμους και είπε: Καταλάβατε τώρα ποιοί νίκησαν τότε; 
Χρόνια πολλά σε όλους και μην ξεχνάμε τι έκαναν κάποιοι για εμάς και την ελευθερία μας»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ρόκκος Απέργης (1911-1994) Το σημάδι στο μέτωπό του είναι από θραύσμα γερμανικού όλμου στη Λάρισα όπου τον είχε αφήσει σε κώμα σαράντα ημέρες. Όταν γέρασε, το σώμα του ξέρασε μια σφαίρα που είχε δεχτεί στα πλευρά κι επειδή μολύνθηκε πήγε να την αφαιρέσει στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Λόγω επικινδυνότητας της ηλικίας δεν του έκαναν αναισθησία, τον άνοιξαν λοιπόν κι αυτός δεν είπε λέξη. Ενώ το χειρουργικό κρεβάτι είχε πλημμυρίσει από τον ιδρώτα του, ο χειρουργός γύρισε στους νοσοκόμους και είπε: Καταλάβατε τώρα ποιοί νίκησαν τότε; Χρόνια πολλά σε όλους και μην ξεχνάμε τι έκαναν κάποιοι για εμάς και την ελευθερία μας?? #mygrandfather #greekhero #1940

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νίκος Απέργης (@nikos__apergis) στις

Διαβάστε ακόμα:

NEWSBLOG

Written by NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.