8 αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε τα πλακάκια σας να αστράφτουν

8 apotelesmatiki tropi gia na kanete ta plakakia sas na astraftoun

Πως θα κάνετε τα πλακάκια του σπιτιού σας να αστράφτουν σαν καινούρια: Τα πλακάκια και οι σοβάδες είναι συνήθως από τα πρώτα πράγματα που βρομιζόμουν σε ένα σπίτι. Συνήθως δυστυχώς είναι και τα πιο δύσκολα να καθαριστούν.Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι 8 αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε τα πλακάκια σας να αστράφτουν.

Πλακάκια σαν καινούρια: Φυσικά καθαριστικά η χημικά

Είναι λίγο κουραστικό αλλά γίνετε. Το να καθαρίσετε τους σοβάδες και τα πλακάκια του σπιτιού σας κάνοντας τα να αστράφτουν είναι κάτι το οποίο θα κάνει αισθητή διαφορά στο σπίτι σας. Χρησιμοποιώντας ισχυρά χημικά του εμπορίου θα πρέπει ο χώρος που καθαρίζετε να είναι πολλή καλά αερισμένος. Εμείς σας προσφέρουμε 8 εναλλακτικές λύσεις οι οποίες δεν είναι τόσο τοξικές και δεν θα σας βάλουν σε κόπο αφού τα υλικά πιθανότατα τα έχετε ήδη σπίτι σας.
Γι’αυτό τα καθαριστικά με φυσικά υλικά είναι η καλύτερη επιλογή. Όντας λιγότερο τοξικά και επιβλαβή για την υγειά και όντας πιο προσβάσιμα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στους επίμονους σοβάδες. Τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι, νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

Ξίδι

Για τους πολύ βρόμικους σοβάδες, χρησιμοποιήστε ξίδι. Πάρτε ένα νωπό σφουγγάρι και βουτήξτε το μέσα σε λευκό ξίδι. Περάστε με αυτό τους σοβάδες και στη συνέχεια τρίψτε τους χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ αποτελεσματικός.

Πλακάκια σαν καινούρια: Οξυζενέ σωτήριο για την καταπολέμηση μούχλας

Αν έχετε πρόβλημα με τη μούχλα, στο μπάνιο σας ας πούμε, τότε αυτό το μίγμα θα σας σώσει. Χρησιμοποιήστε 1 μέρος οξυζενέ (3%) και ένα μέρος νερού. Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε τους σοβάδες και αφήστε το μίγμα να καθίσει για 45 λεπτά με μία ώρα. Μετά ξεπλύντε.

Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι’αυτό είναι καλό για απολύμανση, καθάρισμα και τρίψιμο. Απορροφά την υγρασία της μούχλας και την εξουδετερώνει. Τρίψτε τους σοβάδες με αλάτι χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί, αφήστε το να κάτσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχει καθαρίσει. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom.

Κιτρικό οξύ

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι το κιτρικό οξύ βοηθά έχει την ιδιότητα να ανοίγει το χρώμα – για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Το κιτρικό οξύ μπορεί να εξουδετερώσει την μούχλα. Αν θέλετε να καθαρίσει πραγματικά, τότε ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα όταν τρίβετε τους σοβάδες.

Πλακάκια σαν καινούρια: Με τον Βόρακα

Ο βόρακας είναι όμοιος με την μαγειρική σόδα, από την άποψη ότι καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε το όπως την σόδα – τρίψτε τους σοβάδες με ένα υγρό πανί και θα δείχνουν σαν καινούριοι.

Καθαρισμός με ατμό

Ο ατμός δεν θα αλλάξει το χρώμα των σοβάδων σας, αλλά θα τους απολυμάνει και θα απομακρύνει την βρομιά. Με αυτή τη φυσική λύση μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια και την μούχλα και να εφαρμόσετε εύκολα κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά στην συνέχεια.

Υγρό σαπούνι Καστίλλης

Αυτό το φυσικό σαπούνι παράγεται από φυτά χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε το σε υγρή μορφή μαζί με νερό και μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τους σοβάδες σας. Αυτό το υλικό είναι μια καλή επένδυση για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

via

Διαβάστε ακόμα:

    None Found

NEWSBLOG

Written by NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.