Τσίπρας: Ανακοινώνει σήμερα «13η σύνταξη» και κοινωνικό μέρισμα

Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει σήμερα εκ νέου διανομή για την 13η σύνταξη. Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την εκ νέου διανομή της εφάπαξ «13ης σύνταξης» προς τους χαμηλο-συνταξιούχους, ενώ δεν αποκλείεται να γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μείωση του αφορολογήτου, το οποίο έχει προνομοθετηθεί από το 2016.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει στόχο να χορηγήσει περίπου 720 εκατ. ευρώ, όπως και πέρυσι. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο, αρκεί να μην τεθεί θέμα διαχείρισης δαπανών από την ΕΕ. Εάν δεν αλλάξει τίποτα, τότε το μέσο μέρισμα θα ανέλθει σε 570 ευρώ και το ανώτατο μέρισμα στα 1.400 ευρώ.

Η διανομή θα γίνει μετά από αίτηση στην σχετική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr όπου και αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα και μετά την λήψη των τελικών αποφάσεων. Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με την περσινή διαδικασία, που θα ισχύσει και για το κοινωνικό μέρισμα του 2018, οι αιτούντες θα επιβεβαιώνουν τον ΑΜΚΑ τους ενώ θα ζητείται ένα e-mail και αριθμός κινητού τηλέφωνο, για την αποστολή ειδοποιήσεων. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλωθεί ένα ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικά δικαιούχοι είτε συνδικαιούχοι.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Χαλκίδα: 44χρονος έκρυβε ποσότητα ηρωίνης σε απόκρυφο μέρος του σώματός του

Απολύθηκε η Μπάγια Αντωνοπούλου από τον ΑΝΤ1 (βίντεο)