Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Θεόδωρος Αντωνίου ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του, αρχιμουσικός και μουσικός παιδαγωγός.

Ο Θ.Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατείχε τις θέσεις διδασκαλίας σε Πανεπιστήμιο του Στάνφορτ, στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, και στη Φιλαδέλφεια Μουσική Ακαδημία. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του καθηγητή σύνθεσης μεταξύ του προσωπικού, στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, όπου υπηρέτησε από το 1978. Τα έργα του ποικίλουν από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, από τον κινηματογράφο και το θέατρο, μουσική για σόλο ορχηστρικά έργα.

Εκτός από την καριέρα του ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, που κατέχει επίσης τη θέση του καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Η εκπαίδευση toy περιελάμβάνε σπουδές στο βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, το Ελληνικό Ωδείο και τη διεξαγωγή τόσο στο Hochschule für Musik και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο στο κέντρο της πόλης: Ντάρμσταντ . Ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών . Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Herder από το Alfred Toepfer Stiftung F. V. S.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Κρήτη: Δήμαρχος παντρεύτηκε με…15 κουμπάρους (φωτο)

Μετωπική σύγκρουση στο Ηράκλειο