Μητσοτάκης από Καστοριά: Στήριξη σε Κασαπίδη για Περιφέρεια, Αγγελή για Δήμο

Στήριξη… απλόχερη παρείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους «γαλάζιους» υποψήφιους για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, και τον Ανέστη Αγγελή, σημερινό δήμαρχο Καστοριάς και επίσης υποψήφιο.

Αναλυτικότερα οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε δίπλα σας είναι ο κ. Κασαπίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Είστε αισιόδοξος ότι θα καταφέρετε να βάψετε γαλάζια την Περιφέρεια το βράδυ των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου;

Κ. Μητσοτάκης: Θέλω να σας πω κατ’ αρχάς ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο καλός μου φίλος, ο Γιώργος Κασαπίδης, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να υπηρετήσει τον τόπο του, τη Δυτική Μακεδονία, και να είναι ο υποψηφιος μας για την Περιφέρεια αυτή. Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, μπήκαμε μαζί στην Βουλή το 2004. Έχω προσωπική άποψη για τις ικανότητές του, για τις δυνατότητές του, για την αγάπη που του έχει δείξει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας. Αλλά τον εμπιστεύομαι και απόλυτα στο να εκπονήσει αυτό που σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αυτός ο όμορφος τόπος. Ένα εθνικό, περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιφέρειας η οποία δυστυχώς και αυτή έχει πληρώσει τις ανερμάτιστες επιλογές και της σημερινής περιφερειακής διοίκησης, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης συνολικά.

Η Δυτική Μακεδονία έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργειακό κέντρο της χώρας κάνοντας όμως μια σταδιακή μετάβαση από τις παλιές παραδοσιακές μορφές ενέργειας σε νέες μορφές ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει σημαντικά τον πρωτογενή της τομέα, τα αγροτικά της προϊόντα, την ορεινή της κτηνοτροφία και βέβαια ν’ αναδείξει και τον τουριστικό της πλούτο δώδεκα μήνες το χρόνο σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά. Για όλα αυτά, λοιπόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Κασαπίδη ότι θα εκπονήσει αυτό το συγκροτημένο περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο και εύχομαι με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού -εγώ- αλλά και με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας -ο Γιώργος- να μπορέσουμε από κοινού να υπηρετήσουμε αυτό το όραμά μας. Ναι, η Δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή δίνετε την ίδια στήριξη;

Κ. Μητσοτάκης: Και με τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή ήμασταν μαζί το 2004. Μπήκαμε μαζί στη Βουλή και έχω πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση στο έργο το οποίο έχει επιτελέσει και προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει της προσωπικής μου εκτίμησης και της στήριξής μου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Θρίλερ με την εξαφάνιση 60χρονου -Πήγε στο Άγιο Όρος και χάθηκε

Τους απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα λόγω οφειλών