Μητσοτάκης από εξωτερικό: Οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τον Τσίπρα

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε κατά την προσέλευσή του στην ετήσια συνεδρίαση του γερμανικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος, CSU, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, οι Έλληνες θα ψηφίσουν πολιτική αλλαγή και η ΝΔ θα αναλάβει την διακυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην «καλή προσωπική» του σχέση με την Αγκέλα Μέρκελ, την οποία θα συναντήσει την επόμενη εβδομάδα, και την οποία «δεν θέλει να εμπλέξει στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση». Αναφερόμενος στις ελληνογερμανικές σχέσεις «θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγιναν λόγω των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης».

«Οι Ελληνες έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του Τσίπρα»

Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ευρώπη, αλλά μια εξίσου σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς θα έχουμε εθνικές εκλογές τους αμέσως επόμενους μήνες, και σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «πραγματικά ελπίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει οδηγήσει σε στασιμότητα την ελληνική οικονομία, σε μαρασμό τη μεσαία τάξη και δυστυχώς στην ανάσχεση κάθε προοπτικής που έχει η Ελλάδα για ανάκαμψη».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στο δικό του αφήγημα για την χώρα: «Αυτό λοιπόν που προτείνω για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία ανάπτυξης, εστιασμένη σε νέες επενδύσεις, εξορθολογισμό του κράτους που θα λειτουργεί αποτελεσματικότερα και στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι κεντρική προτεραιότητα για την Ελλάδα μετά από μια κρίση που διήρκησε περισσότερα από δέκα χρόνια, με τους πολίτες να έχουν κουραστεί, και -ειλικρινά θα έλεγα- να έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα. Είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω ότι η ΝΔ της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι τα τελευταία τρία χρόνια θα έχει σύντομα την ευθύνη μιας νέας διακυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή».

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Απίστευτο αυτό που συνέβη στην Πατησίων -Έπεσε μάρμαρο στο κεφάλι περαστικού

Λονδίνο: Με αμυντικά στρατιωτικά συστήματα εξοπλίζονται τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια