Μαγνησία: Παύει αντιδήμαρχο ο Μπέος

Μείζον θέμα για τη συνοχή της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, από την πληροφορία που θέλει τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο να «ξηλώνει» από την θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας τον Θανάση Σταυρίδη, στο πλαίσιο ίσως ευρύτερων αλλαγών, οδεύοντας προς την τελική ευθεία της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Ο Αχιλλέας Μπέος ανακάτεψε αρκετές φορές την τράπουλα, μοιράζοντας διάφορες θέσεις στα πρόσωπα που εμπιστεύεται και σε πρόσωπα που έπρεπε να φέρουν σε πέρας ειδικές αποστολές. Οι ισορροπίες όμως πλέον στην ομάδα της «Νέας Εποχής – Νέας Δυναμικής» είναι πολύ ευαίσθητες και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρήξης. Μετά την παραίτηση της πρώην αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσας Μορφογιάννη και την αποστασιοποίησή της από τον στενό πυρήνα της ομάδας πλειοψηφίας, λόγω της κόντρας με τον Αχιλλέα Μπέο, η «Νέα Εποχή» κινδυνεύει να αποδυναμωθεί και άλλο αν ο κ. Σταυρίδης υλοποιήσει τις απειλές που φαίνεται να διαρρέει στο παρασκήνιο περί ανεξαρτητοποίησης σε περίπτωση που αντικατασταθεί. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα από το οποίο ενδεχομένως να προκύψουν νέα συσχετισμοί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς «ξένο σώμα» για την ομάδα θεωρείται πλέον και ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος ο οποίος δεν έχει επισήμως ανεξαρτητοποιηθεί. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σταυρίδης είναι ο μόνος αντιδήμαρχος που έχει μείνει αμετακίνητος από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής λόγω της ιδιότητάς του ως πολιτικού μηχανικού που γνωρίζει τα τεχνικά θέματα και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών με ευχέρεια.

Ωστόσο ο Αχιλλέας Μπέος έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα θέλει να δώσει εκ νέου χαρτοφυλάκιο στον Θάνο Θεοδώρου τον οποίο αντικατέστησε πρόσφατα στην αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και ΚΕΠ, με την Μίνα Καλογήρου. Ο λόγος έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί τελεσίδικα σε β’ βαθμό στην υπόθεση Koriopolis που βρίσκεται σε τελικό στάδιο στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και να αναγκαστεί να θέσει κάποιον αντικαταστάτη στη θέση του Δημάρχου. Μια τελεσίδικη καταδίκη για το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας θα τον θέσει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτοδίκαια σε αργία έως ότου αυτή καταστεί αμετάκλητη στον Άρειο Πάγο, όπου είναι δεδομένο ότι θα προσφύγει ο Αχ.Μπέος. Αν δεν αλλάξει κάτι στο Ανώτατο Δικαστήριο και παραμείνει η οποία ποινή επιβληθεί στο Εφετείο, ο Αχιλλέας Μπέος θα εκπέσει του αξιώματος του Δημάρχου Βόλου. Για όλο αυτό το διάστημα που θα δίνει τον μακροχρόνιο αυτό δικαστικό του αγώνα, ο Αχιλλέας Μπέος θέλει να έχει έναν έμπιστο συνεργάτη στη θέση του Δημάρχου όπως είναι ο Θάνος Θεοδώρου ο οποίος την πρώτη περίοδο που ασκούσε χρέη δημάρχου ακολούθησε πιστά τις κατευθύνσεις που του έδινε ο πολιτικός του μέντορας και δεν παρέκλινε στο ελάχιστο.
Δεν θα ήταν ωστόσο έκπληξη αν ο Αχιλλέας Μπέος προχωρήσει τελικά στην αντικατάσταση κάποιου άλλου αντιδημάρχου βλέποντας την πιθανότητα να διαταραχθεί η συνοχή της ομάδας πλειοψηφίας από μια πιθανή αντικατάσταση του Θανάση Σταυρίδη. Όλα αυτά θα αποδειχθεί σε ποιο βαθμό ισχύουν σύντομα, καθώς οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν πριν την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο του κοριόπολις που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου 2019.


ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΜΠΕΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΑΥΕΙ

0/5 (0 Reviews)
Διαβάστε την συνέχεια εδώ