Εκδηλώσεις «Παρά θιν’αλός» στην Καλαμαριά

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
«Χρόνος – Έρωτας – Κρήτη»
Συναυλία με τον Σταύρο Βουρβαχάκη και τους «Ροζονάρηδες»
Δασάκι Κόδρα
Έναρξη 21:00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πρόκειται για μια μουσικο – αφηγηματική παράσταση βασισμένη στην ποιητική και μουσική παράδοση της Κρήτης. Μια βραδιά γεμάτη μαντινάδες, λογοτεχνικά κείμενα, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια της μεγαλονήσου. Απέναντι στην καταλυτική δύναμη του χρόνου που μια φέρνει ζωή, μια θάνατο, αντλούμε δύναμη, κίνητρο και νόημα από τον έρωτα που είναι προϋπόθεση ζωής. Ο έρωτας και η αγάπη δεν έχουν όρια, ούτε σύνορα. Για τους Κρητικούς η αγάπη για την πατρίδα τους υμνείται σε κάθε ευκαιρία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που την εξύμνησαν υπήρξε και ο Νίκος Καζαντζάκης, που σχετικά αποσπάσματα από το έργο του ντύνουν την παράσταση.

Οι «Ροζονάρηδες» γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2004 από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για τη μουσική παράδοση της Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν τα έργα «Τσ’ αγάπης και του έρωτα», «Του χωρισμού», «Αθυρόστομος Καραγκιόζης», και «Ωδή – πορικό Κρήτη Ελευθερία Ν. Καζαντζάκης».

Σταύρος Βουρβαχάκης λαούτο, τραγούδι

Ηλίας Ανδρεουλάκης λύρα, τραγούδι

Βαγγέλης Πασχαλίδης σαντούρι

Λουκάς Μεταξάς κρουστά

Παντελής Μπιτζαράκης κείμενα, αφήγηση, τραγούδι

Μοιραστείτε το:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Digg
  • Yahoo! Buzz

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>