Χαμόγελα και προσδοκίες εν όψει του τετ α τετ Τσίπρα – Γιούνκερ

Με ευχάριστη διάθεση προσήλθαν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ στις 14.30, σε… συνέχεια των χθεσινών επαφών του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οι οποίες διεξήχθησαν κατά το Μαξίμου «σε εποικοδομητικό κλίμα».
Κατά την άφιξή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος – και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκτίμησε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να υπάρξει πρόοδος και να επισφραγιστεί η συμφωνία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Όπως είπε, η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη χθεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο. Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στα ανοιχτά θέματα», ενώ «εκφράστηκε από την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο η βούλησή τους να υπάρξει συμφωνία και η προσωπική τους δέσμευση ότι και οι δυο θα εργαστούν ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη».

(naftemporiki.gr)

Μοιραστείτε το:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Digg
  • Yahoo! Buzz