Και ο Σόϊμπλε το βιολί του…

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε: «Θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό». Παράλληλα, επεσήμανε ότι εξακολουθεί να έχει διαφορετικές απόψεις από τον… ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο, επισημαίνοντας ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της, ενώ τόνισε ότι με την καγκελάριο Μέρκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.
«Δεν θα έπρεπε να χάνετε τον χρόνο σας με αυτές τις φήμες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία.
Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, ο οποίος δήλωσε οτι «τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για κάποιους υπουργούς Οικονομικών εξαντλείται η υπομονή.
Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μια ελληνική έξοδο δεν είναι τόσο πραγματικός όσο πριν από μερικά χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι δημοσιονομικοί κανόνες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

Μοιραστείτε το:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Digg
  • Yahoo! Buzz